7 Mar 2015

Üniversitemizin Beşinci Kuruluş Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

3 Mart 2015 günü Gedik Üniversitesinin 5.Kurulus Yıldönümü coşkuyla kutlandı. Gedik Üniversitesi Kartal Yerleşkesi Konferans Salonunda, öğrencilerin, öğretim elemanlarının, tüm diğer üniversite çalışanlarının ve davetlilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerde, öncelikle Gedik Üniversitesinin Kurucusu merhum Halil Kaya Gedik ve hayırsever eşleri merhume Vala Gedik rahmet ve minnetle yad edilmiştir.

Öğrencileri temsilen ilk konuşmayı yapan iç Mimarlık ve Çevre Tasarımı 3. sınıf öğrencisi Ali Gözütok, bu genç ve dinamik üniversitenin kendisine kattığı değerleri anlatmış, kurulusundan bu yana doğru yolda gelişmeler gösterdiğine inandığı Gedik Üniversitesinin, kurucuları ve Mütevelli Heyetine şükranlarını sunmuştur. Daha sonra söz alan Mütevelli Heyet Başkanı Hulya Gedik, kuruluş aşamalarında nerelerden geçtiklerini ve nasıl adım adım başarıya ulaştıklarını anlatmıştır. Her düzeyde uygulamalı eğitimle öğrencileri gerçek hayata hazırladıklarını vurgulayarak, sanayi ve hizmet sektörlerindeki deneyimlerini eğitimle nasıl bütünleştirmeyi hedeflediklerini ve gecen beş yılda bunun önemli ölçüde başarıldığına inandıklarını açıklamış, bu yola birlikte çıktıkları ilk öğrenciler ile ailelerine şükranlarını sunmuştur. Sonrasında Mütevelli Heyet Üyeleri Prof. Dr. Orhan Güvenen, Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Üniversite Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nihat Akkuş, bir önceki Rektör Prof. Dr. Ahmet Topuz ve son olarak da yine Mütevelli Heyet Üyelerinden Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya birer konuşma yapmıştır. Mütevelli Heyet Başkanı Hulya Gedik ve Rektör Prof. Dr. Berrak Kurtulus tarafından, kurulusundan itibaren Gedik Üniversitesinin yanında olan ve emeği gecen konuşmacılara, Mütevelli Heyet Üyeleri, Rektörler, MYO Müdürü ve 5 yıldır emeği gecen mensuplara fidan bağışı plaketleri sunulmuştur.

Konuşmaların ardından, kafeteryaya gecen izleyicilere Uşak’ın Tarhana Çorbası, Bükmesi, Kırmızı Helvası ve ayran ikram edilmiştir. Öğrencilerin yaptığı canlı müzik eşliğinde bir şenlik atmosferinde yenilen yemeğe, AEISEC kapsamında Türkiye’de bulunan yabancı öğrenciler ile ayni gün sabahı Paris’ten gelerek, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bolumu Tasarım Etkinlikleri kapsamında konferans veren ışık tasarımı sanatçısı Min Sang Cho da katılmıştır.