Fotoğraf ve Video Albümü

2022-2023 Yılı Gerçekleştirilen Faaliyetlerimiz

Afet Sonrası Psikolojik Yaklaşımlar

Afet psikolojisi ile ilgili çeşitli konuların ele alındığı toplam 10 adet Webinar’dan oluşan seriye zoom platformu üzerinden katılım sağlanabilmektedir.

Çocuklarda ve Yetişkinlerde Meydana Gelen Afet Nedenli Travmatik Semptomlar 

İlgili eğitim, 22.03.2023 tarihinde Çekmeköy’de görev alan Rehber öğretmenlere rehber olarak Dr. Öğr. Üyesi Barkan ESKİİLİ tarafından gerçekleştirilmiştir.

Depremin Psikolojimizde Yarattığı Hasarı Nasıl Onarırız?

Füsun Saka ile İyilik Sağlık’a konuk olan İstanbul Gedik Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Barkan Eskiili, deprem sonrasında rutin yaşamın devam etmesinin önemli olduğunu söylerken üniversiteler için uzaktan eğitim kararının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

 

Psikoloji bölümü tarafından Deprem bilgilendirme kitapçığı yayınlandı.

Kitapçığı görüntülemek için tıklayınız.

Travmada Kullanılacak Sanat Terapisi Müdahaleleri Eğitimi Çevrimiçi Gerçekleştirildi.

11-12 Şubat 2023 tarihlerinde Travmada Kullanılacak Sanat Terapisi Müdahaleleri Eğitimi Dr. Öğr. Üyesi Volkan DEMİR tarafından hazırlanan içerik, konferans ve deneyimsel atölyelerden oluşan iki modülde katılımcılara aktarılmıştır.

Gerçekleştirilen eğitim ; deprem bölgesinde sahaya gidecek olan kişilere oldukları yerlerde yardım etmeyi planlayan ruh sağlığı uzmanlarına ve öğrencileri bilgilendirmek amacıyla yapılmıştır.

Psikolojik Travma ve Erken Dönem Müdahale Teknikleri,

Travma Sonrası Stres Bozukluğu Tedavisinde Bilişsel-Davranışçı Temelli Sanat Terapisi Uygulamaları.

İlkokul Çağı Çocuklarının Afet Sonrası Yaşayabilecekleri Travmatik Semptomları Önleyici Veli Eğitimi” Semineri Gerçekleştirildi.

Sayın Dr. Öğr. Üyesi Barkan ESKİİLİ

Psikoloji Bölüm Başkanı

Saygıdeğer Hocam,

16.02.2023 tarihinde, Üniversitemiz ve Kartal Rehberlik ve Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlenen “İlkokul Çağı Çocukların Afet Sonrası Yaşayabilecekleri Travmatik Semptomları Önleyici Veli Eğitimi” semineriniz ve değerli katkılarınız için teşekkür ederiz.

Online olarak gerçekleştirilen etkinliğimize İlçe genelinde 300 öğrenci velisi ve öğretmenler katılım göstermiştir.

Sevgi ve saygılarımızla,

Sosyal Medya Bağımlılığı” Semineri Gerçekleştirildi 

Doç. Dr. Yeşim Can – 15.12.2022 tarihinde, Burak Bora Anadolu Lisesi öğrenci velileri için düzenlenmiş olan Veli Akademileri kapsamında “Sosyal Medya Bağımlılığı” konulu seminer

Sn. Doç. Dr. Yeşim Can 

Saygıdeğer Hocam,

15.12.2022 tarihinde, Burak Bora Anadolu Lisesi öğrenci velileri için düzenlemiş olduğumuz Veli Akademileri kapsamında “Sosyal Medya Bağımlılığı” konulu semineriniz ve değerli katkılarınız için teşekkür ederiz.

Zoom üzerinden gerçekleştirilen etkinliğimize 60 öğrenci velisi katılım göstermiştir.

Sevgi ve saygılarımızla,

 

Projektif Testlerin Tanıtılması Semineri

Sayın Dr. Hakan DUMAN

Saygıdeğer Hocamız,

15.11.2022 tarihinde, Afyon Rehberlik Araştırma Merkezi ve Osmaniye Rehberlik Araştırma Merkezi iş birliği ile, Rehber Öğretmenler için gerçekleştirmiş olduğumuz “Projektif Testlerin Tanıtılması” konulu semineriniz ve değerli katkılarınız için teşekkür ederiz.

Zoom üzerinden gerçekleştirilen etkinliğimize 60 Rehber Öğretmen katılım göstermiştir.

Sevgi ve saygılarımızla,

 

Çekmeköy RAM Toplantısı

A Plus Özel Eğitim Kursu Semineri/ Cemre Çınar

Gölcüm-RAM- Bağımlılık Semineri


Atatürk Çağdaş Yaşam ÇPAL Seminer

 

Fatma Yeşil Can Gölcük Seminer 

Sultanbeyli RAM Seminer

Etkinlik Adı : Açılış Dersi “Psikolog Olmak”

Tarih: 20.09.2022

Saat: 09:30

Konuşmacılar: Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nurgül Yavuzer, Psikoloji Bölüm Başkan Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Hakan Duman, Dr. Öğr. Üyesi Neşe Saruhan, Arş. Gör. Cemre Çınar, Arş. Gör. Elif Güldemir

Etkinlik İçeriği: 2022-2023 Eğitim öğretim yılının açılış dersi olarak psikoloji bölümü öğrencileri ile gerçekleştirilen “Psikolog Olmak” üzerine gerçekleştirilen etkinlikte tüm psikoloji bölümü hocaları öğrencilere kendi alanları ile alakalı bilgiler vermiştir. Psikoloji bölümünün alt alanları, zorlukları, gelişimi ile ilgili bilgilerden oluşan aydınlatıcı bir etkinlik olmuştur.

Etkinlik Adı: Psikoloji Günleri “Aşk ve Cinsellik”

Etkinlik Tarihi : 02.06.2022 / 03.06.2022

Etkinlik Saati: 10:30 / 16:30

Etkinlik İçeriği: Aşk ve Cinsellik üzerine 5 farklı konuşmacı ile düzenlenen Psikoloji Günleri etkinliğine Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nurgül Yavuzer ve Psikoloji Bölüm Başkan Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Hakan Duman açılış konuşmaları ile katılım sağlamışlardır. Aşkın psikopatolojisi, mitolojik öykülerde ki aşkların psikolojiye olan yansımaları konularında kıymetli bilgilerini öğrenciler ile paylaşmışlardır.

Etkinlik Adı: Sinepsikoloji Atölyesi – 3

Etkinlik Tarihi: 13.05.2022

Etkinlik Saati: 12:00 – 13:30

Konuşmacılar: Dr. Öğr. Üyesi Nurgül Yavuzer / Etnomüzikolog Arzu Haksun

Etkinlik İçeriği: 3.sü Düzenlenen Sinepsikoloji atölyesinde Muhsin Bey filmi üzerine değerlendirmeler yapıldı. Konuğumuz Etnomüzikolog Arzu Haksun Türkiye’de müziğin yeri, Türk müziğinin halk üzerinde etkileri üzerine kıymetli bilgilerini bizlerle paylaştı. Filmde ki psikolojik olgular üzerine Psikoloji bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nurgül Yavuzer değerlendirmeler yaptı ve müziğin insan psikolojisi üzerine etkilerinin konuşulduğu bir etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlik Adı: Sinepsikoloji Atölyesi – 2

Etkinlik Tarihi: 25.03.2022

Etkinlik Saat: 12:00 – 13:30

Konuşmacılar: Arş. Gör. Didem Malkoç / Müzik Yazarı Gülper Refiğ

Etkinlik İçeriği: 2. Sinepsikoloji atölyesinde Melankoli üzerine değerlendirmeler yapılmıştır. Psikolojik değerlendirmeler Arş. Gör. Didem Malkoç filmin psikolojik olgulara ve kuramlara yapılan atıflar üzerinden ve depresyon üzerinden değerlendirmeler yapmıştır. Müzik yazarı Gülper Refiğ filmde gösterilen tablolar ve tabloların yansımaları üzerinden sinema değerlendirmelerini yapmıştır.

Etkinlik Adı: Sinepsikoloji Atölyesi -1

Etkinlik Tarihi: 10.12.2021

Etkinlik Saat: 12:00 – 13:30

Konuşmacılar: Dr. Öğr. Üyesi Nurgül Yavuzer / Caner Akgün

Etkinlik İçeriği: Sinepsikoloji Atölyeleri Psikoloji Kulübü ve Gedik Sanat ortaklığı ile her ay düzenli olarak gerçekleştirilen etkinliklerdir. Her ay farklı bir film üzerinde psikolojik ve sinematografik değerlendirmeler yapılmaktadır. Filmlerin psikolojik değerlendirmeleri Gedik Üniversitesi Psikoloji bölümü hocaları tarafından yapılmaktadır. Sinematografik değerlendirmeler ise sinema veya müzik camiasından gelen konuklar tarafından yapılmaktadır. İlk sinepsikoloji atölyesi Siyah Kuğu filminin psikolojik ve sinematografik değerlendirmelerini içeren bir etkinlik olmuştur. Filmin psikolojik değerlendirmeleri Dr. Öğr. Üyesi Nurgül Yavuzer tarafından yapılmıştır. Sinematografik değerlendirmeler ise Caner Akgün tarafından yapılmıştır. Filmin ele aldığı kusursuzluk olgusu hem psikolojik açıdan hem de sinema açısından değerlendirilmiş ve bale sanatçılarının gerçekte yaşadığı zorluklara değinilmiştir.

Etkinlik Adı: Tanışma ve Psikoloji Biliminin Mahiyeti

Etkinlik Tarihi: 6.05.2021

Etkinlik Saati: 13:00

Psikoloji kulübün açılış ve tanışma etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nurgül Yavuzer, Psikoloji Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hakan Duman ve Arş. Gör. Didem Malkoç’un katılımlarıyla gerçekleşti. Online olarak devam eden dönemde hem öğrencilerin hocalar ile buluşması hem de psikoloji biliminin Türkiye’de ki gelişimi ve alanları hakkında öğrencilere bilgiler verilmesi açısından faydalı ve güzel bir etkinlik oldu.

 

‘Çocukluk Travmaları ile Şiddeti Arasındaki İlişki: Psikanalitik Bir Yaklaşım’

Değerli Hocamız Sayın Doç. Dr. F. Yeşim CAN  27 Mayıs 2021 tarihinde, Ümraniye Rehberlik ve Araştırma Merkezi bünyesindeki Öğretmenlere yönelik gerçekleştirilen ‘Çocukluk Travmaları ile Şiddeti Arasındaki İlişki: Psikanalitik Bir Yaklaşım’ konulu, Öğretmen Eğitimleri etkinliğinde seminer/söyleşi’ye değerli katkılarda bulunmuştur. 

Etkinliğimize yaklaşık 50 kişi  katılım göstermiştir.

 

Psikoloji Okumaları Grubu buluşmaları Arş. Gör. Didem Malkoç moderasyonunda başlamıştır.

İstanbul Gedik Üniversitesi Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen SANATTA PSİKOLOJİ / Hastalık, Yaşam ve Ölüm Arasında Bir Vaha: Yaratıcılık adlı sempozyum 29 Kasım 2019 tarihinde Nişantaşı Yerleşkesinde gerçekleştirilmiştir. Prof. Dr. Timuçin Oral, Prof. Dr. Nuray Sungur ve Dr. Sera Çetingök değerli sunumlarıyla, Dr. Zeynep Maçkalı ve Uzm. Pedagog/ Müzisyen Asena Akan atölye çalışmalarıyla sempozyuma değerli katkılarını sunmuşlardır.

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen “1. Araştırma Şenliği” 16 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleşti.  Öğrencilerin,  2018-2019 eğitim dönemi boyunca Dr. Öğr. Üyesi Dilek Çelik tarafından verilen Araştırma Yöntemleri I ve II dersleri kapsamında yürüttükleri araştırmalar poster bildirimi ve sözel sunum olarak paylaşıldı. Sözel sunum yapan gruplardan ilk üçe giren öğrencilerimize ödülleri ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

Psikoloji Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Nurgül Yavuzer, Türk Psikologlar Derneğinin düzenlediği  “Ayrımcılık ve Travma”  konulu 4. Travma Sempozyumu’nda “Önyargı ve Ayrımcılıktan Toplumsal Travmalara” adlı bildirisini sundu.

Psikoloji Bölüm Başkanımız Dr. Nurgül Yavuzer, Üsküdar Üniversitesi tarafından  12-14 Nisan tarihleri arasında düzenlenen  3.Avrasya Pozitif Psikoloji Kongresi’ne davetli konuşmacı olarak katıldı.  Dr. Yavuzer  “Farklı  Bakış Açılarıyla Altruism” adlı panelde Prof.Dr.Sırrı Akbaba ve Prof.Dr. Hasan Bacanlı ile birlikte “Özgeciliğin Motivasyon Kaynakları” konulu bildirisini sundu.

Sempozyumda organizasyon destek ekibinde gönüllü öğrencilerimiz de yer aldı.

 

Uluslararası  Çocuk İstismarı ve İhmalinde “İyi Uygulamalar” Sempozyumunun 6.Paneli Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Dr.Dilek Çelik’in moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

 

 

 

2.Panel’de panelistlerden Psikoloji bölümü öğretim üyesi Dr. Dilek Çelik  “Farklı Özellikli Durumlar (göçler, siber şiddet vb)Günün İhtiyaçlarına Göre Özel Tedbirler” adlı sunumunu gerçekleştirdi.

 

08.04.2019 – 11.04.2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Çocuk İstismarı ve İhmalinde “İyi uygulamalar” Sempozyumunun  2.Paneli,  Psikoloji bölümü başkanı Dr.Nurgül Yavuzer’in moderatörlüğünde gerçekleşti.

 

Psikoloji Okumaları Grubu buluşmaları Arş. Gör. Didem Malkoç moderasyonunda başlamıştır.

 

26.11.2018

Sinema Üzerine Psikoloji Sohbetleri etkinliğimizin ilki Arş. Gör Didem Malkoç tarafından gerçekleştirilmiştir

 

18.09.2018

İİSBF Psikoloji Bölümü Oryantasyon Toplantısı yapıldı.

 

28.07.2018

Dr. Öğr. Üyesi Dilek Çelik, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Uluslar arası Lider Ziyaretçiler Programı  davetlisi olarak, “Birleşik Devletler Adalet Sistemi: Kadın ve Çocukların Korunması Programı” kapsamında çeşitli adli kurumlara ziyaret ve incelemelerde bulunmuştur.

 

31.05.2018

Dr. Öğr. Üyesi Dilek Çelik, Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfında “Psiko-Sosyal Boyutlarıyla Adalet Sisteminde Çocuk Olmak” adlı semineri gerçekleştirmiştir.

27.05.2018

Dr. Öğr. Üyesi Dilek Çelik, Türk Psikologlar Derneği Travma, Afet ve Kriz Birimi tarafından düzenlenen “Çocuk ve Travma” Sempozyumu kapsamında “Adalet Sisteminde Çocuk ve Travma” konusu üzerine konuşma yapmıştır.

3-4 Mayıs 2018

Dr. Öğr. Üyesi Z. Hale Aksuna,  Medeniyet Üniversitesi “Çok Engellilik Arama Toplantısı – Multiple Disabilities Calling Meeting”e davetli olarak “Erken Müdahale ve Erken Çocukluk Eğitimi” Tartışma Grubunun oturumlarında  Moderatörlük yapmış ve “Sonuç Raporu”nu  Kapanış oturumunda sunmuştur.

24.04.2018

Dr. Öğr. Üyesi Osman Ağa Önal Tarafından İstanbul  Gedik Üniversitesi Çalışanlarına ve Öğrencilerine “Stres ve Stresle Başa Çıkma” Konulu Konferans Verildi

18.04.2018

Dr. Öğr. Üyesi Dilek Çelik Moderatörlüğünde Dr. Öğr. Üyesi Fulya Giray, STK Temsilcisi Alper Yalçın ve Avukat Cansu Şeker İle Beraber “Çocuk, Suç ve Adalet Sistemi” Konulu Panel Gerçekleştirildi

16.04.2018

Dr. Öğr. Üyesi Dilek Çelik,  Çocuk İstismarında Multidisipliner Yaklaşım ve Hemşireliğin Rolü Adlı Panelde “Çocukla Görüşme Yöntemleri” Konuşmasını Gerçekleştirdi

11-12.04.2018

Prof. Dr. Sibel Mercan 11 Nisan 2018 Tarihinde Diyarbakır’da ve 12 Nisan 2018 Tarihinde İstanbul’da Abbvie Firmasının Davetlisi Olarak Dermatoloji Uzmanlarına Sedef ve Mutluluk Konferansları Verdi

22.03.2018

Dr. Öğr. Üyesi Dilek Çelik, III. Ulusal Şiddeti Anlamak Kongresinde  “Çocuğunu Öldürmek: İntikam Motivasyonu ile Gerçekleştirilen Filisid Vakalarında Disiplinlerarası Yaklaşım” Adlı Sunum Gerçekleştirdi

21.03.2018

Dr. Öğr. Üyesi Dilek Çelik, III. Ulusal Şiddeti Anlamak Kongresinde Çocukla Görüşme Teknikleri Kursu Kapsamında “Adli Görüşme Teknikleri” Konusunu Ele Aldı 

15.02.2018

Dr. Öğr. Üyesi Osman Ağa Önal, Digital Dünyada İnsan Hakları Ve Siber Güvenlik Konferansı kapsamında “Dijital Ortamda Sağlık ve Bağımlılık” Konusunu Ele Aldı 

15.02.2018

Dr. Öğr. Üyesi Dilek Çelik, Digital Dünyada İnsan Hakları Ve Siber Güvenlik Konferansında “Dijital Ortamda Çocuğa Yönelik Şiddet ve Cinsel Suçlar” Konusunu Ele Aldı 

16.01.2018 

Dr. Öğr. Üyesi Osman Ağa Önal, Üçüncü Bin Yıl Türkiye’sinden Kadınlara Sesleniş Konferansında “Mobing Psikolojik Taciz” Konusunu Ele Aldı 

Toplum Yanlısı Davranışların Motivasyon Kaynakları Konulu Seminer