(TPD) psikoloji lisans programları için önerdiği standartlar esas alınarak hazırlanmış olan Psikoloji lisans programının içeriğinde ilk iki yıl psikoloji biliminin temel kuramlarına ve alanlarına ilişkin derslere, üçüncü ve dördüncü yıllarda da psikoloji biliminin ağırlıklı olarak uygulamaya yönelik alanlarında teorik ve uygulamalı derslere yer verilmektedir. Psikoloji Bölümünün amacı, misyonumuz gereği, psikolojinin farklı alt alanlarında çalışacak, meslek etiğine sadık, bilimsel çerçeveler ışığında sürekli gelişim gösteren ve çözüm yolları üreterek fayda sağlayan, sorgulayan, duyarlı, psikolojide temel kuram ve yöntem bilgisine sahip meslek elemanları yetiştirmektir.
İstanbul Gedik Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Amaçları
Ö.A.1. Psikoloji biliminin temel kavram ve kuramlarına hâkim ve bunları kullanma becerisine sahiptir.
Ö.A.2. Yetkinliğinin sınırlarını bilir ve psikolojinin meslek etiğine uygun davranır.
Ö.A.3. Psikoloji alanındaki güncel gelişmeleri takip ederek, yaşam boyu öğrenme bilinciyle bireysel, toplumsal, sosyal ve kültürel konularda sorumluluk üstlenir.
Ö.A.4. Bireysel ve takım çalışması içerisinde, bilimsel yöntemi psikoloji araştırmalarına araştırma deseni düzenleyerek, veri derleyerek, analiz süreçlerini gerçekleştirerek uygular.
Ö.A.5. Güncel bilişim teknolojilerinden faydalanarak analitik, sistematik, eleştirel, yaratıcı şekilde düşünme, etkin biçimde ifade edebilme ve sunma becerilerine sahiptir.
İstanbul Gedik Üniversitesi Psikoloji Bölümü Lisans Programı Öğretim Çıktıları (Program Çıktıları)
P.Ç.1. Psikoloji biliminin temel kavramlarını kuramsal bakış açısıyla değerlendirir ve teorileri farklı perspektiflerden yorumlar.
P.Ç.2. Psikoloji tarihini bilir.
P.Ç.3. Psikolojinin disiplin olarak konumlanışını, duygusal, bilişsel, davranışsal süreçleri bilimsel yöntemlerle ve tarihsel bakış açısıyla ele alır.
P.Ç.4. Psikoloji ile ilişkili alanları tanır.
P.Ç.5. Psikolojinin temel kuramlarını bilir.
P.Ç.6. Psikolojideki ilgi alanına yönelik alt alanlarla tanışmıştır.
P.Ç.7. Psikolojideki temel düzey görüşme becerilerine ve psikolojik değerlendirme süreçlerindeki temel ilkelere hakimdir.
P.Ç.8. Psikolojide sık kullanılan değerlendirme ve ölçüm araçlarıyla ilgili temel düzey bilgilere sahiptir.
P.Ç.9. Psikolojideki araştırmalarda desen oluşturma, veri toplama, raporlama, tartışma ve sonuç oluşturma deneyimine sahiptir.
P.Ç.10. Psikoloji biliminden beslenen düşünce anlayışına ve eleştirel bakış açısına sahiptir.
P.Ç.11. Psikolojideki etik değerler hakkında bilgi sahibidir. Psikoloji biliminin ülkedeki gelişimi için alanın duyduğu gereksinimleri ve psikolog kimliğinin getirdiği sorumlulukları bilir.