Uluslararası Ticaret ve Lojistik (İngilizce)

Dünyada artan ticaret hacmi ve üretilen emtiaların tüketici ve üreticilere ulaştırılması ihtiyacı, lojistik sektörünün önemini giderek artırmaktadır. Lojistik faaliyetlerinin karmaşıklaşması nedeniyle şirketlerin ürünlerin teslimat süreçlerini uzman lojistik şirketlerine bırakması sonucunda sektörde profesyonel çalışana daha fazla ihtiyaç duyulmaya başlanmıştır. Bu durum lojistik alanında nitelikli iş gücü yetiştirebilecek olan bölümlere ihtiyacı artırmış durumdadır.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümümüz, uluslararası ticaret süreçlerini lojistik perspektifi ile ele alarak bu doğrultuda gereken eğitimi sağlayacaktır. Hem sektör tecrübesi hem de akademik tecrübesi olan eğitimcilerimiz ile öğrencilerimizi güncel bilgilerle hazırlayan bölümümüzden mezun olan öğrencilerimiz bu alandaki ihtiyacı karşılayabilecek yabancı dil ve sektör bilgisine sahip olacaktır. Terimlere, süreçlere ve en önemlisi sistemin dinamiklerine hâkim olan öğrencilerimiz mezun olduklarında sektöre aranan ve istenen çalışanlar olarak girecek ve kısa sürede yükselme imkânı bulabileceklerdir.