Program Hakkında Genel Bilgi: Yönetim Bilişim Sistemleri, bilgisayar temeline dayanan bütünleşik bir sistemidir. Yönetim Bilişim Sistemleri bir yöntem, bir yaklaşım, bir işlem, bir örgüt, bir sistem ve olarak nitelendirilir. Örgüt içi ve dış çevreden aldığı ham verileri toplayan, filtreden geçiren ve bunları etkili bir şekilde işleyerek anlamlı bilgi haline getirip yöneticilere sunan bir sistemdir.
İstanbul Gedik Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Programı, disiplinler arası bir anlayışla ve günümüzün küresel ve teknolojik rekabet iş ortamı göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. İşletme yönetimi ve bilgisayar bilimleri alanlarının birleşimi derslerden oluşan kapsamlı ve nitelikli bir müfredata sahiptir.
Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans Programında hem işletme yönetimi, hem de bilgisayar bilimleri alanlarında kuramsal ve uygulamalı eğitim verilmektedir. Öğrenciler, yönetim bilişim uzmanı olarak ihtiyaç duyacakları analitik, teknik, yönetsel, iletişimsel ve profesyonel bilgi ve becerilerle donatılmaktadır. Programın mezunlarına kazandırdığı yaratıcılık, çözüm odaklılık, bilgiyi kullanma becerisi, girişimcilik ve takım çalışmasına yatkınlık her sektör ve meslekte aranılan niteliklerdir. Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans programından mezun olacak öğrencilerimiz hem ulusal planda kamuda ve özel sektörde, hem de uluslararası ve küresel düzeyde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarda bilişim teknolojilerinin yoğun kullanıldığı her birimde görev alabileceklerdir.
Amaç: Günümüzde dünyada ve ülkemizde teknoloji çağının temelini oluşturan yönetim bilişim sistemleri gün geçtikçe daha kapsamlı bir şekilde ele alınmakta ve birçok farklı uygulama alanı bulmaktadır. Hızla önem kazanan ve birçok bilim dalını etkileyen Yönetim bilişim sistemleri yönetimde verimliliği arttıran bir alandır. Yönetim Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans Programı’nın temel amacı işletmelerde bilişim sistemlerini geliştirecek düzeyde bilişim ve bu sistemleri yönetecek düzeyde işletme bilgisine sahip uzmanlar yetiştirmektir.
Hedef: Teknolojinin hızla ilerlemesi ve insan yaşamının her alanına yerleşmesiyle birlikte işletmelerde kendileri ve gelecekleri için teknolojiyi yapılarına entegre etme zorunluluğu kaçınılmazdır. Yönetim Bilişim Sistemlerini verimli ve kaliteli kullanan, teknolojik gelişmeleri takip eden ve işletmelerine uyarlayan işletmeler, büyümeyi ve değişimi daha hızlı gerçekleştirirler. Bu amaçla işletmelerin ve tüm sektörlerin bu alanda nitelikli bireylere olan ihtiyacı da hızla artar. Ana hedefimiz çağın ihtiyaç duyduğu bilişim, yönetim teknolojileri ve ilişkili sektörlerde çalışacak veri bilimi yetkinliği yüksek, bilimsel ve analitik düşünebilen, rekabet ortamına adapte olabilen, inovasyon yapma yeteneği yüksek, girişimci profesyoneller yetiştirmektir.
Kimler Bu Programa Başvurabilir?: İstanbul Gedik Üniversitesinin İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.
Buna göre;
Ön lisans programlarını tercih edebilmek için TYT sınav puanının hesaplanmış olması
Lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde (SAY, SÖZ, EA) sınav puanının hesaplanmış olması gerekmektedir.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bir ön lisans veya lisans programına yerleştirilenler kayıt hakkı kazanmaktadır.
Çap İmkanları: İstanbul Gedik Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Gedik Meslek Yüksekokulu’nda yer alan belli bölümler ile Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğrencileri gerekli şartları sağladığı takdirde Çift Ana Dal Programına katılma hakkına sahiptir.
Mezuniyet Sonrası: İstanbul Gedik Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri mezunları, mezuniyetlerinden sonra analitik düşünme kabiliyeti, bilişim teknolojileri hakkında stratejik düşünme, işletme yönetimi, etkili iletişim, zaman ve kaynakların verimli kullanımı, problem çözme yetisi gibi niteliklere sahip olurlar. Bu niteliklere sahip mezunlar Sistem Analisti ve Tasarımcısı, Bilgi Sistemleri Yöneticisi,IT Uzmanı ve Yöneticisi, İş Analisti, Proje Uzmanı ve Yöneticisi, Pazarlama Uzmanı ve Yöneticisi, Finans Uzmanı ve Yöneticisi, İnsan Kaynakları Uzmanı/Yöneticisi gibi çeşitli alan ve unvanlarda görev alabilirler.