Bilimsel Projeler

Turizm Akademisyenleri Derneği (Tuader) Yürütücülüğünde İstanbul Gedik Üniversitesi Ana Ortaklığıyla The Conference On Managing Tourism Across Continents (Mtcon) 2024 İş Birliği Protokolü

Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) yürütücülüğünde İstanbul Gedik Üniversitesi ana ortaklığıyla 1-4 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenecek olan The Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON) 2024 iş birliği protokolü imzalandı. İmza törenine İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kesik, Turizm Akademisyenleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Muharrem TUNA, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Barış YALINKILIÇ, düzenleme kurulu üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ela Nazlı KÖZ katıldı. 2023 yılında 54 ülkenin katılımıyla gerçekleşen kıtalararası turizm yönetimi kongresinin beşincisi bu yıl İstanbul’da düzenlenecek.

ICMPD/2022/ENHANCER-353-1222443 Kodlu Marifet Mutfağı “Ingenuity Kitchen” isimli Avrupa Birliği Projesi

İstanbul Gedik Üniversitesi ile Sultanbeyli Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan temel ve ileri mutfak eğitim aşaması, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından üstlenilen ICMPD/2022/ENHANCER-353-1222443 Kodlu Marifet Mutfağı “Ingenuity Kitchen” isimli Avrupa Birliği projesi Halil Kaya Gedik Kampüsünde bulunan profesyonel uygulama mutfağımızda eğitim süreci Doç. Dr. Nihan Yarmacı Güvenç, Dr. Öğr. Üyesi Barış Yalınkılıç, Dr. Öğr. Üyesi Ela Nazlı Köz, Arş. Gör. Seray Evren, Arş. Gör. Betül Oral ve Öğr. Gör. Sefa Sabırlı tarafından yürütülmüştür.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2023’ Tübitak 2209-A Projeleri

Proje Türü Danışman Öğrenci Projenin Adı Yürütüldüğü Birim
TÜBİTAK 2209-A

 

Dr. Öğr. Üyesi Barış Yalınkılıç Yusuf Sevilay Avcılığın gastronomik açıdan incelenmesi: İstanbul ili örneği Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TÜBİTAK 2209-A

 

Doç. Dr. Nihan YARMACI GÜVENÇ Dilara ÜĞÜDÜCÜ “GASTRONOMİ MÜZELERİN Z KUŞAĞI TARAFINDAN BİLİNİRLİĞİ” Gastronomi ve Mutfak Sanatları
TÜBİTAK 2209-A

 

Dr. Öğr. Üyesi Ela Nazlı KÖZ Sinem YAVUZ Değişen Dünyada Sosyal Medyanın Gastronomi Sektörüne Etkileri” Gastronomi ve Mutfak Sanatları