Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Hakkında
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, İstanbul Gedik Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’ne bağlı olarak 2012 yılında kurulmuş, dört yıllık Lisans eğitimi veren bir bölümdür.
Bölümümüz her yıl, Sözel Puan türüyle öğrenci kabul etmektedir.
Bölümümüzün amacı, öğrencilerini ulusal ve uluslararası kamu kuruluşlarında, sektörde; Medya ve TV, Reklamcılık-grafik tasarım, dijital tasarım ve medya, animasyon ve karakter tasarımı, web tasarımı, Masaüstü Yayıncılık ve Tipografi, Oyun ortamı ve tasarımı, Jeneratif Sanat, Çoklu Ortam tasarımında, sanal gerçeklik, algoritmalar ve yapay zeka, etkileşimli ortam tasarımı vb. iş alanı olan kuruluşlarda tasarımcı olarak çalışabilecek, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarında da, görsel iletişim ve dijital tasarım ile ilgili sorumluluklar üstlenebilecek sanat yöneticisi ve profesyonel tasarımcı adaylar olarak yetiştirmektir.
Alt amacımız da, öğrencilerimizin kişisel tasarım yeteneklerini, eleştirel ve analitik becerilerini ve görsel dillerini geliştirerek, dünyaya aktif bir şekilde öğrenci değişim programları ile katılmalarını sağlamak ve eğitim-uygulama-tasarı ve proje ile teşvik etmektir. Bölüm, dijital tasarım, sanat ve görsel iletişim ile reklamcılık, medya-TV., Yerli Dizi sektörü, dijital kültür ve oyun tasarımı ve ortamında çalışacak öğrenci tasarımcılarda aynı zamanda sosyal sorumluluk, farkındalık ve empati duygularının da geliştirilmesini amaçlamaktadır.
Deneyimli akademisyenler ve sektörde kendisini kanıtlamış profesyonel tasarımcı-sanatçı eğitim kadrosu ile yapıcı-yaratıcı ve çağdaş bir eğitim anlayışı uygulanmaktadır. Bölüm, eğitimini her dönem, çağdaş ölçütlere ve yurt dışındaki benzer eğitim veren prestijli eğitim kurumlarına göre gözden geçirerek yenilikçi ve öncü bir üslubu ilke edinmektedir.
Öğrencilerimiz Lisans Eğitimini, yeni iletişim teknolojilerini, interaktif medya tasarımını, sanal gerçekliği, yapay zekayı, oyun ortamını, yeni tasarım ilkelerini, disiplinlerarası tasarım gibi yeni-medya ve bilgisayar oyunlarına yönelik teknolojileri inceleyerek ve araştırarak proje konuları seçmekte, sektör ve iş alanının pratik uygulama sonuçları ile ilişkilendirerek tamamlamaktadır.
Yanı sıra, bölüm öğrencilerine dikey ve yatay geçiş olanakları ile yurt dışı öğrenci değişim programları (Erasmus vb.) olanağı da sunmaktadır. Yeni teknolojinin olanakları ile eğitim almak teknolojik yeterlilik ile yaratıcılığı buluşturmaya yönelmektir. Şu an, iMac ve PC laboratuvarlarında, Fotoğraf-Video Dersliği’nde, 2B Animasyon Çizim Laboratuvarı’nda ; Wacom tabletler ve wireless klavye-maus’lar ile HD çözünürlüğe sahip, projeksiyonlu görsel-işitsel sistemler eşliğinde eğitimimizi sürdürmekteyiz.
Bölüm mezunları; Bilgisayar oyunu tasarımı ve animasyon şirketlerinde, reklam– web tasarımı, kurumsal kimlik tasarımı şirketlerinde, Basın yayın ve halkla ilişkiler şirketlerinde, Kamu kuruluşlarının görsel tasarım birimlerinde, Yerel Yönetimlerin tasarım bölümlerinde, Kitap, Dergi ve Yayıncılık ile Medya ve matbaacılık kuruluşlarında, Sinema-TV ve Yerli Dizi Sektöründe görev alabilir, profesyonel olarak çalışabilirler. Art direktör, görsel sanat yönetmeni, reklam ve ürün fotoğrafçısı, illüstratör, Dijital ve grafik tasarımcı, Matbaa basılı iş tasarımcısı, Kurumsal iletişim ve marka yöneticisi, iletişim uzmanı ve yöneticisi, kurumsal kimlik tasarımcısı, 2-3 Boyutlu animasyon tasarımcısı, Karakter Tasarımcısı, Video-kısa film yönetmeni, dijital iletişim uzmanı ve yöneticisi olabilirler. Ses teknolojileri ile ses tasarımı ve görüntüye eşlik eden sesin tasarımı yönünden ses prodüksiyonu yapan kuruluşlarda görev alabilirler.