Bölüm Hakkında

Bölüm Hakkında Genel Bilgi:

Bilgisayar Mühendisliğinin önemi, her geçen gün teknolojinin ve bilişimin hem ülkemizin hem de günlük hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen sağlık, iletişim, enerji, otomotiv, savunma gibi sektörlerin gelişmesinde önemli bir etkiye sahip olması ile giderek artmıştır.

Aktif olarak kullanılan uygulamaların geliştirilmesi ve daha güvenli hale getirilebilmesi için yazılım ve donanım teknolojileri, bilgisayar mimarisi, görüntü işleme, web teknolojileri gibi temel konuların yanı sıra bilgi güvenliği, yapay zekâ, siber güvenlik, gömülü sistemler, bulut bilişim gibi güncel alanları da içeren teorik, proje bazlı ve uygulamalı eğitim verilmektedir.

Amaç:

Güncel teknolojileri ve gelişmeleri takip ederek yenilenen müfredatımız ile yeni ürün ve çözümler üretebilecek, meslek etiğine uygun, araştırma yapabilecek gerekli bilgi ve donanıma sahip mezunlar yetiştirmek amacımızdır.

Hedef:

Bilgisayar mühendisliği konularındaki teorik ve uygulamalı bilgilerin yanı sıra iş yerinde mesleki eğitim ile alanında gerekli bilgi ve tecrübeye sahip bilgisayar mühendislerini yetiştirmek ve mezunlarımızın sanayi, teknoloji, savunma, sağlık gibi sektörlerde kamu ve özel Ar-Ge kuruluşlarında kapsamlı projeler ve ürünler üzerinde çalışmalarını hedeflemekteyiz.

Kimler Bu Bölüme Başvurabilir?:

Analitik düşünme becerisi ve mantık yürütme yeteneği olan, verileri analiz edebilme ve en uygun çözümü bulabilme becerisine sahip, sürekli kendini geliştiren araştırmacı bireyler bilgisayar mühendisi olabilir.

Mezuniyet Sonrası:

Teknolojinin her alanda yer alması ve mesleğin çalışma konularının çeşitli ve çok olması mezunlarımıza iş bulma kolaylığı sağlamaktadır.

Bilişim sektörü, İletişim sektörü, Sağlık sektörü, Enerji sektörü, Otomotiv sektörü, Savunma sanayi, Telekomünikasyon ve Finans gibi sektörlerde;

  • Bilgisayar Mühendisliği,
  • Yazılım Mühendisliği,
  • Robotik Mühendisliği,
  • Yapay Zeka Mühendisliği
  • Veritabanı Yöneticisi,
  • Veri Analisti, Grafik Tasarımcı,
  • Web Tasarımcı ,
  • Bilgi Teknolojileri Yöneticisi (IT Manager) olarak çalışabilirler.