Haberler / Duyurular / Etkinlikler

@gedikbilgisayarmuhendisligi


Bilgisayar Mühendisliği bölümü 30.10.2024 tarihinde dönemin ilk teknik gezini gerçekleştirdi. Bilişim Vadisine düzenlenen gezi ile öğrenciler teknolojinin kalbi olan bilişim vadisi bünyesinde bulunan şirketler ve 42 okulları hakkında bilgiler edindi. Bilişim Vadisi ekibine bizleri ağırladığı için çok teşekkür ederiz.


İstanbul Gedik Üniversitesinde Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılında Her Alanda Güçlü Kadın Çalıştayı II: “Dijital Dünya’da Var Olmak” konsepti ile 17 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşti. Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Feridun Cemal Özçakır hem panelist hem de konuşmacı olarak çalıştaya katılım sağladı.


Gedik Robotics Team altında kurulan “Phoenix AI” takımı Ulaşımda Yapay Zeka kategorisinde 2 bin 707 takım arasında Ön Tasarım Raporu ve Çevrimiçi Yarışma Simülasyonununu başarılı bir şekilde tamamlayarak finale katılmaya hak kazandı. 5-8 Eylül 2024 tarihleri arasında Antalya’da ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Yarışma Finallerinde ise 36 takım arasından 15. Olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.


“Kampüs Sektörde” eğitim yaklaşımımız doğrultusunda Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerimiz “İnovasyon ve Proje Yazma Teknikleri” dersini “Girişimcilik ve İnovasyon” ana başlığında Feridun Özçakır ve Bilgisayar Mühendisliği Araştırma Görevlileri Reyhan Başbayram Öztürk ve Sinem Mizanalı ile birlikte Bilişim Vadisi Eren Bülbül salonunda gerçekleştirdi. Ders sonrası teknik gezi ile 42 Yazılım Okulu, Kuluçka İşletme Merkezi ve Saha Robotik ziyaret edildi. Eğitimde süreç inovasyonu hamlemiz ile öğrencilerimizi teknoloji ve sektörle buluşturmaya devam ediyoruz.


Üniversitemizin ve Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerini oluşturduğu Bilişim Teknolojileri Kulübü’nün ev sahipliğinde 6-7 Ocak tarihlerinde düzenlenen Low-Code etkinliğinde, geleceğin yazılım geliştirme trendleri keşfedildi. Etkinliğimize katılan öğrencilerimizle birlikte, Vatandaş Geliştirici (Citizen Developer) dünyasına heyecan verici bir yolculuk gerçekleştirildi.  

 

Etkinlikte Neler Öğrenildi?  

Vatandaş Geliştirici kavramının ne anlama geldiği öğrenildi. 

Low-Code ile uygulama geliştirme avantajları keşfedildi.  

Etkinliğimizin ilk gününde az kodlu uygulama geliştirme platformu Kuika yazılım ile web ve mobil uyumlu uygulama tasarımları oluşturuldu.  

Etkinliğin İkinci gününde ise oluşturulan tasarımlar Low-Code kullanarak kodlandı. 


Bilgisayar Mühendisliği liderliğinde düzenlenen “NoCode İş Uygulamaları Geliştirme Üzerine Söyleşi” etkinliği Gökhan Yılmaz hocamızın katkıları ile gerçekleştirildi. NoCode, geleneksel yazılım geliştirme süreçlerinin aksine kodlama becerisine ihtiyaç duymadan uygulama/yazılım geliştirmeye olanak tanıyan, sürükle bırak yöntemi ile ihtiyaçlara yönelik tasarım imkanı sağlayan bir yöntemdir. 


BİL215 İnovasyon ve Proje Hazırlama Teknikleri dersi kapsamında Tübitak 2209 A Projesine 28 grup projelerini hazırlamıştır. Toplamda 14 grubun projesi başvuru için uygun hale getirilerek Tübitak’a başvuru yapılmıştır. Ders kapsamında 8 Tübitak Projesi desteklenmeye hak kazanmıştır. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.