MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ (TÜRKÇE)

DETAYLI BİLGİ VE BELGELER İÇİN MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE) SAYFAMIZI ZİYARET EDİNİZ.

2011-2012 akademik yılında öğrencilerini almaya başlayan İstanbul Gedik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Programı 2015-2016 akademik yılında ilk mezunlarını vermiştir. Türkçe programımızın yanısıra 2017-2018 akademik yılında %100 İngilizce Mekatronik Mühendisliği Programımız kurulmuş ve aynı yıl ilk öğrencileri ile eğitime başlamıştır.

Gedik Mekatronik Mühendisliği Programı: Modern derslikleri, Fizik, Kimya ve Bilişim Teknolojileri laboratuvarlarının yanında Kartal yerleşkemizde bulunan “Mekatronik Mühendisliği Laboratuvarı” ve GeKa Robot bünyesinde bulunan “Mekanik, Elektronik ve Otomasyon Atölyeleri” ile “Robot Tasarım – Projelendirme ve Devreye Alma” bölümleri ile öğrencilerine teorik ve uygulamalı olarak en iyi eğitimi vermektedir. Programımız öğrencileri bu laboratuvarlarda ve İstanbul Gedik Üniversitesi Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde uygulamalı olarak mekatronik sistemleri öğrenme imkânı bulabilmektedir.

Gedik Mekatronik Mühendisliği Programının Özgörevi

Mekatronik Mühendisliği ve ilgili disiplin alanlarında bilgi ve becerilerle donatılmış, analitik düşünebilen, mesleki etik değerlere sahip, uluslararası boyutta teknolojiyi izleyebilen ve topluma kazandırabilen, üniversite-sanayi işbirliği içerisinde Ar-Ge yapabilen, takım çalışmasına yatkın, girişimci mekatronik mühendisleri yetiştirmektir.

Gedik Mekatronik Mühendisliği Programının Özgörüsü

Endüstriyel ve akademik alanlarda mekatronik ile ilgili uluslararası faaliyetlerde etkin rol alan, yetiştirdiği mezunları ile yenilikçi, fark yaratan, değer üreten bir program olmaktır.

Mezunlarımızdan…

  • Gizem Aydemir:

İstanbul Gedik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü 2017 yılı mezunuyum. Lisansımı bölüm ikincisi ve fakülte üçüncüsü olarak tamamladım. İstanbul Gedik Üniversitesi’nde Mekatronik Mühendisliği eğitimim esnasında Gedik Holding bünyesinde GeKa Robot’ta 3 yıl boyunca yarı-zamanlı olarak çalıştım. Aynı zamanda Almanya’da bulunan OTC-Daihen robot firmasında 3 ay zorunlu stajlarımı Erasmus+ programı ile gerçekleştirdim. Lisans bitirme projesi olarak sualtı robotik sistemleri üzerine çalıştım. İstanbul Gedik Üniversitesi bünyesinde Sualtı Robot Takımını Savaş Dilibal Hocamızın danışmanlığında Makine ve Mekatronik Mühendisliği Bölümlerinden arkadaşlarım Fatih Çakır, Engin Bağlayıcı ve Furkan Çetinkaya ile birlikte kurduk. Mühendislik Fakültesinden ilk kez girmiş olduğumuz Sualtı Robot yarışmasında Türkiye 2. olarak ödül kazandık. Mezuniyetimin ardından Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliğinde Yüksek Lisans çalışmalarıma devam ettim. Yüksek lisans eğitimim esnasında Fransa, Paris’te bulunan Sorbonne Üniversitesi Robotik Enstitüsünden doktora kabulü aldım. Şu an Sorbonne Üniversitesi Robotik Enstitüsünde kanser ve kas hastalıklarının tespiti için robotik sistemler geliştiren bir doktora tezi üzerine çalışmaktayım.

Mühendislik Fakültesi

İstanbul Gedik Üniversitesi Kartal Yerleşkesi

Cumhuriyet Mahallesi İlkbahar Sokak No: 1-3-5 Yakacık 34876 Kartal/İstanbul

 

Tel: 444 5 438

[email protected]