YAZ STAJLARI
(60 İş Günü Zorunlu)
Öğrencilerimizin Mekatronik Mühendisliği (İngilizce) programından mezun olabilmeleri için detayları aşağıda belirtilen en az 60 iş günü yaz stajını tamamlamaları gerekmektedir.
Yaz Stajı için Gerekli Belgeler
- Kontrol-Otomasyon / Elektrik-Elektronik (30 İş Günü)
Bu kapsamda öğrenciler: Kontrol/otomasyon teknolojileri, robotik, esnek üretim, seri üretim, kontrolcüler, gömülü sistemler, endüstriyel yazılım ve programlama, mekatronik sistemler, algılayıcı ve eyleyicilerin kullanımları gibi Kontrol ve Otomasyon ile ilgili konularda ve yüksek ve alçak gerilim dönüşümleri, devre tasarımı, güç ve kontrol panoları, tesisat, sinyal işleme vb. Elektrik – Elektronik ve Tesisat ile ilgili konularda staj yerine katkıda bulunarak mesleki farkındalığını arttırır.
- Üretim Teknolojileri / İşletme-Organizasyon (30 İş Günü)
Bu kapsamda öğrenciler: Hammadde üretimi, tam veya yarı mamul ürün üretimi, döküm, birleştirme teknikleri, talaşlı / talaşsız imalat teknikleri ve şekillendirme gibi Üretim Yöntemleri ile ilgili konularda ve büro yönetimi, insan kaynakları yönetimi, satış/pazarlama, satın alma, sözleşme, mühendislik ekonomisi, iş- akış, tedarik ve lojistik gibi İşletme / Organizasyon ile ilgili konularda staj yerine katkıda bulunarak mesleki farkındalığını arttırır.
İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM (İME)
(70 İş Günü Seçmeli)
Dileyen öğrenciler, İşletmede Mesleki Eğitim Yönergesinde belirtilen şartları sağladıkları takdirde, eğitim planının 8. yarıyılında bulunan toplam 30 AKTS tutarındaki seçmeli derslere karşılık İME programına dahil olabilirler.
İME için Gerekli Belgeler
- İşletmede mesleki eğitim yapmayı tercih eden öğrenci aynı dönem içinde başka bir ders alamaz.
- İşletmede mesleki eğitim yapmayı tercih eden öğrenciler yaz stajlarından da ayrıca sorumludur. İşletmede mesleki eğitim yapmak yaz stajlarından muafiyet sağlamaz.
- İşletmede Mesleki Eğitimin amacı, öğrencilere öğrenim gördükleri lisans programı ile ilgili uygulama deneyimi kazandırmak ve sektörde yaşanan teknolojik gelişmeleri takip etme olanağı sağlamaktır.
- Öğrenciler, İşletmede Mesleki Eğitimin yapılacağı ilgili dönemde, alt sınıftan kalan ve devam mecburiyeti olan dersi ya da dersleri bulunması halinde İşletmede Mesleki Eğitim uygulamasına katılamaz.
- İşletmede Mesleki Eğitim süresi, ilgili yarıyıla ait akademik takvim ile tanımlıdır. Bir hafta en az beş işgünü olup, İşletmede Mesleki Eğitim mesai saatleri içinde kesintisiz yapılması esastır.
- Yaz döneminde İşletmede Mesleki Eğitim Uygulaması yapılmaz.