Duyurular

• Tübitak 2209 A Üniversite Öğrenciler Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 kapsamında bölüm öğrencilerimizden Yiğit Türk ve Danışman hocası Prof. Dr. Haslet EKŞİ KOÇAK’ın ‘Sodyum İyon Pilleri İçin Fındık Kabuğundan Anot Malzemesi Üretimi’ konulu projeleri ve bölüm öğrencilerimizden Ayşe ARSLAN ve danışman hocası Dr. Öğr. Üyesi Ayşe BERKSOY YAVUZ’un’Kahve Atıkları Kullanılarak ZnO Nanoparçacıkların Yeşil Sentez Yöntemi İle Üretimi ve Karakterizasyonu’ konulu projeleri desteklenmeye hak kazanmıştır. Başarı belgelerini Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim UĞRAŞ’ın elinden alan öğrencilerimizi ve hocalarımızı tebrik ederiz.
  • Bölüm öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Berksoy Yavuz ve öğrencimiz Sedanur Semerci’nin Yönetim Araştırmaları/Mühendislik Uygulamalaı 2023 (YÖNAR/MU’2023) sempozyumunda sunulmuş davetli çalışmaların oluşturduğu AKILLI TOPLUMA GEÇİŞTE REKABET ZİNCİRLERİ adlı tematk kitapta ‘Tekstil Atık Sularının Ayrıştırılmasına Yönelik Ağ Yapılı NaNbO3 Fotokatalizörlerin Aljinat Jelleşmesi Yöntemi ile Üretimi ve Yapısal Özelliklerinin İncelenmesi’ konulu kitap bölümü yayınlanmıştır. Kitap bölümüne bağlantıdan erişebilirsiniz.

• Bölüm öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Berksoy Yavuz 3rd International Materials Technologies and Metallurgy Conference-2023’te 11-13 Ekim 2023 tarihinde ‘Lead-Free Lithium-Modified KNN Spherical Shell Transducer Application and Their Properties’ konulu sözlü sunumunu gerçekleştirmiştir.