Fotoğraf ve Video Albümü

Çocuk Gelişimciler Günü: Meslek Töreni Coşkuyla Kutlandı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi, Çocuk Gelişimi Bölümü Meslek Töreni ve Çocuk Gelişimciler Günü, üniversitemiz Kartal Konferans Salonu’nda coşkuyla kutlandı. Törenimizde 20 Mayıs Çocuk Gelişimciler Günü, Çocuk Gelişimcilerin çalışma alanları, meslek uygulamaları, meslek etiği hakkında öğrencilerimize bilgi verildi. 4.Sınıf öğrencilerimiz Çocuk Gelişimci Meslek Andını okuyarak meslek yeminlerini tamamladılar. Arş. Gör. Rabia Cemre ARSLAN ve Dr. Öğr. Üyesi Tansen TAYGUR ALTINTAŞ, öğrencilerimize belge ve hediye takdiminde bulundular.

Sevgili öğrencilerimizin Çocuk Gelişimciler Gününü kutluyor, mezun olmak üzere olan kıymetli meslektaşlarımızı yürekten tebrik ediyoruz.


  • ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 4. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN MEZUNİYET TÖRENİNİ COŞKUYLA KUTLADIK
  • Çocuk Gelişimi Bölümü birincisi öğrencimiz Şevval BIÇAK, aynı zamanda Sağlık Bilimleri Fakültesi birincisi olmuştur. Sayın Dekanımız Prof. Dr. Tülay ORTABAĞ öğrencimize plaketini takdim etmiştir. Öğrencimizi tebrik eder, hayatında başarılar dileriz.
  • Dr. Çocuk Gelişimci Yasemin Yılmazer, Çocuk Gelişimi Bölümü’nün düzenlemiş olduğu Kariyer Günleri etkinliğine konuk oldu. Çocuk Gelişimi ve üniversitemizin diğer bölümlerindeki öğrencilerimizi “Hastane ve Çocuk Gelişimciler” konulu semineriyle bilgilendirdi. Katkılarından dolayı kendisine teşekkür ederiz.
  • Çocuk Gelişimi bünyesindeki Çocuk Gölgesinde Yürüyenler Kulübü, Özel Eğitim Öğretmeni Rahime Seper’ i ağırladı. Seper, “Özel Öğrenme Güçlükleri” konulu semineriyle öğrencilerimizi bilgilendirdi. Disleksi, diskalkuli, disgrafi gibi öğrenme güçlükleri hakkında bilgi veren Seper, özel çocukların tanılamasında kullanılan bazı tanılama araç ve gereçlerini de tanıttı. Kendisine ziyareti ve verdiği bilgiler için teşekkür ederiz.
  • Gülhane Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü’nde çalışmalarını sürdüren değerli hocamız, öğrencilerimiz için düzenlenen kariyer günleri etkinliği davetimizi kırmadı. Öğrencilerimize “Gelişimsel Ebeveynlik:21. Yüzyılda Çocuk Gelişimi” konusunda seminer veren Sayın Elibol, Gelişimsel Ebeveynlik basamaklarını ve güncel çalışmaları da bizlere aktardı. Bilgileriyle bizleri aydınlatıp, öğrencilerimizle buluştuğu için kendisine yürekten teşekkür ederiz.
  • Sayın Şirin, Üniversitemiz Çocuk Gölgesinde Yürüyenler (ÇOGÖY) kulübümüzün düzenlediği ders dışı etkinlik kapsamında öğrencilerimizle buluştu. Konuşmasında “Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Çocuklarda Görülen Problemli Davranışlarla Başa Çıkma Stratejileri” nden bahseden Şirin, sonrasında otizm tanılı çocuklar için “Ev Programı Oluşturma Basamakları”na da değindi. Öğrencilerimizin dikkatle dinlediği etkinlik, konuğumuzun otizm tanılı çocuklarla programa önerileri ve katılımcıların yorumlarıyla sonlandı. Kendisine değerli katkılarıyla bizleri aydınlattığı için çok teşekkür ederiz.

 

  • Üniversitemiz Engelsiz Yaşam Merkezi’nden ziyarete gelen Özel çocuklarımızın ebeveynleri, Kümeli’nin önerileri ile bilgilendi.Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üye. Tansen TAYGUR ALTINTAŞ, ebeveynlere psikososyal destek ve öneriler verirken, Arş. Gör. Büşra PAŞ ebeveynleri çocuklarının teknoloji kullanımı konusunda bilgilendirdi. Velilerimiz uzmanlardan bilgi alırken çocuklarımız, minik aşçılarımız, kampüs mutfağımızda pizza yapıyordu. Disiplinler arası gerçekleşen bu etkinlikte özel çocuklarımızı mutlu eden ve ebeveynleri bilgilendiren tüm hocalarımıza ve de değerli katkıları için  Taylan Kümeliye yürekten teşekkür ederiz.
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından düzenlenen Kariyer günlerinin konuğu DOSTEXT Projesi Üyesi Göncü Musa ZEYTUN’ du.”DOSTEXT Projesi tüm işitme engellilere ‘kulak vermeye’, onların sesi olmaya çalışan projede günümüz teknolojisini en etkili şekilde kullanıp işitme engelli bireyler için hayatı kolaylaştırıcı, parlak bir çözüm ortaya koyuyor. DOSTEXT gerçek hayattaki işaret dili çalışmalarını dijitale aktararak işitme engelli bireyler için her an her yerde kolaylıkla anlaşabilme ve anlaşılabilme ihtiyaçlarına benzersiz bir çözüm sunuyor. Animasyon karakterler alınan veriyi işaret dilinde canlandırıyor ve tam tersi şekilde hareketleri de metin veya sese çevirebiliyor. Bilinenin aksine işitme engelli bireyler ile iletişime geçmek için yazılı iletişim pek sağlıklı bir yöntem değil. İşitme engelli bireyler işaret dilinin dilbilgisi ve yapısı Türkçe’den farklı olduğundan çoğu zaman okumakta ve anlamakta zorluk çekiyorlar. Bu nedenle işitme engellilere özel olan işaret dilinin tıpkı online çeviri uygulamaları gibi Türkçeye  çeviren ve tam tersini de yapabilen bir uygulama gibi de düşünülebilir. Bu uygulama ile işitme engellilerle sınırsız bir iletişim sağlanabiliyor. “Proje detayları için tıklayınızSayın Göncü Musa Zeytun’a işitme engelli bireyler için başlattığı özgün projesi için ve aynı zamanda öğrencilerimizi girişimcilik konusunda bilgilendirdiği için teşekkür ediyoruz.
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi Kariyer Günleri kapsamında Çocuk Gelişimi Bölümü olarak Maltepe Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Uzman Serkan AZAP hocamızı ağırladık ve Uzman Serkan AZAP öğrencilerimize “RAM Kapsamında Çocuk Gelişimciler” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

     

  • Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 3. Sınıf öğrencilerimiz ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak amacıyla Özel Pendik Keşfet Anaokulu’nda çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin hazırladığı etkinlikler ile çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı.
  • 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü ile ilgili Çocuk Gelişimi Bölümü olarak Çocuk Gölgesinde Yürüyenler Kulübümüz ile birlikte etkinlik gerçekleştirdik.
  • Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencilerimiz Eğitim ve Kültür Gezisi Gerçekleştirdi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirildi
  • Öğrencilerimiz, 14. Ulusal Okul Öncesi Öğretmenliği Öğrenci Kongresi’nde Sunum Gerçekleştirdi
  • “Gelişimsel Tanımlama ve Çocuk Odaklı Aile Danışmanlığı” Konferansı Gerçekleşti
  • “Bir Meslek Olarak Çocuk Gelişimi: Hizmet Alanları” Konulu Konferans Gerçekleştirildi.
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi İlk Erasmus Öğrencileri
  • Otizm Spektrum Bozukluğu ve Motor Beceri Eğitim Etkinliği
  • Çocuk Gelişimcinin Gözünden Çocuk Evleri Sitesi
  • Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencilerimiz Yaratıcı Drama Atölyesine Katıldı
  • 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü Etkinliği
  • Çocuğun Kendini Özgür Hissettiği İki Etkinlik: Oyun ve Resim Konferansı Gerçekleşti
  • 21. Yüzyılın İnsanını Yetiştirmek Konulu Konferans Gerçekleşti
  • Çocuk Gelişimi Bölümü Olarak İlk Erasmus Ziyaretçimizi Ağırladık
  • Okul Öncesinde Alternatif Eğitim Konulu Seminer
  • Yetişkinlerde Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite ve Öğrenme Güçlüğü Konulu Seminer Gerçekleştirildi

 

 

 

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?