Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans

Program Tanıtımı

2010 yılında kurulan İstanbul Gedik Üniversitesi’nin en eski bölümlerinden biri olan Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü, kurulduğu yıldan bu yana gerek yetiştirdiği öğrenciler ve gerekse öğretim üye ve yardımcılarının geliştirdiği projeler ve akademik çalışmalarla ülkemize ve uluslararası bilimsel literatüre katkı sağlamaktadır. Bu bağlamda sürekli genişlemekte olan ve farklı disiplinlerden öğretim üyelerini bünyesine katan İstanbul Gedik Üniversitesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü hem eğitim hem de araştırma konularından gelişen bir bölümdür. Bölümümüzün verdiği mühendislik eğitimi, 2020 yılı itibariyle Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edilmiştir.

Bölümümüzün yıllar içerisinde eğitim ve araştırma konularında kazanmış olduğu bu deneyimi ve bilgi birikimini Yüksek Lisans Eğitimimiz ile bir adım öteye taşımak istemekteyiz. Bu sayede başta ülkemiz olmak üzere, dünyanın da günümüz teknolojilerini geliştirmek için ihtiyaç duyduğu alanında uzman ve ileri düzeyde yetişmiş insan gücünü endüstriye kazandırmayı hedefliyoruz.

Metalurji  ve  Malzeme  Mühendisliği  Tezli  Yüksek  Lisans  Programı  akademik  ve endüstri alanlarında yeni teknolojilerin üretilmesine ve yayılmasına katkıda  bulunacak, malzeme tasarım, imalat, analiz ve sentez konularına hakim bilgi derinliği olan araştırmacıları yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu vesileyle program çalışmalarını sektör odaklı ve disiplinlerarası yaklaşım ile yürütmektedir. Programımızda Yüzey İşlemleri, Elektrometalurji, Döküm Yöntemleri, Polimer Teknolojileri, Laser ile Malzeme İşlemleri, Sinterleme Teorisi, Kaynaklı Yapılarda Muayene Yöntemleri vb. gibi hem metalurji hem malzeme alanında uygulamalı çalışma ile birlikte gerçekleştirilen birçok ders bulunmaktadır.

Mezun öğrencilerimiz demir-çelik, otomotiv, savunma, havacılık, kaynak ve döküm sektörleri başta olmak üzere makine endüstrisi, polimer malzeme, seramik malzeme, kompozit malzeme, ileri teknoloji malzemeleri, biyomalzeme, nanomalzeme üreten birçok sektörde iş bulma imkanına sahiptir.

Program Yapısı

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği tezli yüksek lisans programı toplam 21 kredilik 7 ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur. Seminer dersi ve tez çalışması kredisiz olup başarılı veya başarısız olarak notlandırılır. Tezli yüksek lisans programının süresi en az dört, en çok altı yarıyıldır. Süre hesaplamalarında bilimsel hazırlık programı dikkate alınmaz. Öğrencinin kayıt yaptırmadığı dönemler azami süreye dahil edilir.

Online Başvuru Formu İçin Tıklayınız