Başvuru ve Kabul Koşulları

Online Başvuru Formu İçin Tıklayınız

Yüksek lisans programımıza başvuran adaylarda aradığımız koşullar:

  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Gastronomi, Yiyecek İçecek İşletmeciliği veya Turizm İşletmeciliği lisans mezunları bilimsel hazırlık programı uygulanmaksızın,  İşletme ve Gıda Mühendisliği bölümleri ile ilgili alandan olan diğer bölüm mezunları ise gerekli görülmesi halinde bilimsel hazırlık programı uygulanarak kabul edilecektir.
  • ALES sınavında herhangi puan türünden en az 55 veya muadili bir sınavdan alınan eşdeğer bir puan.

Yüksek lisans programımıza başvuru ve kayıt için gerekli belgeler:

  • Lisans diplomasının noter onaylı sureti veya E-devlet alınacak mezun belgesi
  • Lisans Transkriptinin aslı veya noter onaylı sureti (E-Devlet’ten alınan belgeler kabul edilmektedir.)
  • ALES sınav sonucu (Sonuç Kontrol Kodu yer alan)
  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  • Erkek adaylar için yeni tarihli Askerlik Durumu Belgesi (E-Devlet’ten alınan belgeler kabul edilmektedir.)
  • 1 adet vesikalık resim

Öğrenci Kabul Kriterleri:

Yüksek lisans programlarına öğrenci kabulü ALES puanı, lisans not ortalaması ve mülakat sonuçları dikkate alınarak yapılır. ALES puanının %50’si, lisans genel not ortalamasının %20’si ve mülakatın %30’unun toplamı sonucu oluşan puanlara göre adaylar arasında başarı sıralaması yapılır. Program kontenjanı kadar bir asil liste ve asil listenin kaydolmaması durumunda kayıt hakkı doğacak olan bir yedek liste ilan edilir. Yüksek lisansa öğrenci kabulünde başarı notu 100 tam puan üzerinden en az 55 olmalıdır.