Görsel İletişim Tasarımı Tezsiz YL

Program Tanımı

Öğrencilerimizin Görsel İletişim Tasarımı bağlamında  kuramsal ve mesleki bakış açılarını geliştirmek amaçlanmaktadır. Görsel iletişim tasarımı uygulamalarını çözmeye yönelik kuramsal ve  yeni teknolojilere ilişkin bilgiler verilmektedir. Bu amaçla derslerde tasarım kültüründeki gelişmelerin, sektörle ilgili çözümlerin ve teknik uygulamaların neler olduğu paylaşılmaktadır. ​

Kimler İçin Kitle iletişiminde insanın görsel algısı, yoğunlaşan dijitalleşme karşısında devamlı gelişmektedir. Kültür, İletişim, Sanat ve Tasarım ile ilgili disiplinleri ve sosyal bilimlerin de bir çok alanını ilgilendiren yüksek lisans programımız; İletişim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesinin; Yeni Medya, Görsel  İletişim Tasarımı, Grafik, Resim, Resim Öğretmenliği, Fotoğraf, Sinema TV Bölümleri ve diğer ilgili lisans mezunları için uygundur.

Program Yapısı

Tezsiz yüksek lisans programımız toplam 30 kredilik 10 ders ve dönem projesinden oluşmaktadır.

Eğitim Süresi: Tezsiz yüksek lisans programını tamamlama süresi en az iki en çok üç yarıyıldır.

Eğitim Dili: Programdaki tüm derslerimizde eğitim dili Türkçedir.

Online Başvuru Formu İçin Tıklayınız