- Aşçılık alanı ile ilgili kuramlar, olgular, kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgi sahibi olur.
- Yiyecek-içecek işletmelerinin yönetimi ve organizasyon yapısı hakkında bilgi sahibi olur.
- Yiyecek-içecek sektöründe kalite kavramının önemini kavrayarak müşteri ilişkilerine yönelik bilgi sahibi olur ve çözüm üretebilme becerisi gelişir.
- Aşçılık sektör çalışanlarının görev ve sorumlulukları hakkında önemli bir farkındalık kazanır
- Temel doğrama, pişirme, sunum ve servis teknikleri ile ilgili teorik ve uygulamalı bilgiye sahip olur.
- Çiğ ya da ham yiyeceklerin ve içeceklerin satın almasından, depolanmasına, hazırlanmasına ve sunum sürecine kadar geçen tüm prosesler konusunda uzmanlaşır.
- Ulusal ve uluslararası mutfaklar hakkında önemli prensipleri öğrenir ve uygular.
- Aşçılık alanının gerektirdiği hijyen ve sanitasyon ile kişisel bakım ve dış görünüşe gerekli özeni gösterir.
- Yiyecek içecek sektörünün gerektirdiği sözlü ve yazılı etkili iletişim becerisine hakim olur.
- Mutfak kurulumu, ekipmanların kullanımı, iş güvenliği, gıda güvenliği ve gıda mevzuatı konularında bilgi sahibi olur.
- Alanı ile ilgili uygulamalarda etik değerlere uygun davranışlarla takım çalışmasına uyum sağlayabilir ve gerekli iş yükü sorumluluğunu alabilir.
- Yiyecek içecek işletmeleri için menü planlama ve maliyet kontrol süreçlerinin önemini kavrar.