Program Başkanının Mesajı

Elektrik programının temel amacı bilim ve teknolojik gelişmeleri takip edebilecek donanıma sahip, kendi kendine öğrenme becerisi geliştirilebilen, nitelikli Elektrik Teknikerleri yetiştirmektir.

Bu amaç doğrultusunda, programımızda, zorunlu ders olarak verilen Elektrik Devreleri, Elektrik Meslek Resmi, Elektrik Şebeke ve Tesisleri, Elektrik Elektronik Ölçme, Genel Matematik, Bilgisayar Destekli Elektrik Tesisat Çizimi, Elektronik, Elektrik Makinaları, Aydınlatma ve İç Tesisat, İş Sağlığı ve Güvenliği, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, İngilizce ve Türk Dili derslerinin yanı sıra Fizik, Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı, Proje Oluşturma Teknikleri, Sözleşme Keşif ve Planlama, Arıza Analizi, Güç Kaynakları, Kumanda Sistemleri, Mikrodenetleyiciler, Enerji Bilgisi ve Yönetimi, Enerji Depolama Teknolojileri, Rüzgar ve Güneş Enerji Sistemleri, Girişimcilik ve İleri Matematik gibi seçmeli dersler verilmektedir. Tüm derslerimiz, üniversitemiz bünyesindeki alanında yetkin öğretim elemanları tarafından verilmektedir.

Programımızdan mezun olacak öğrencilerin elektrik enerjisi iletim, üretim ve dağıtımı, elektrik makinalarının çalışma sistemleri, elektrik tesislerinin projelendirilmesi, kumanda sistemleri, arıza tespiti, bakım-onarım, elektronik elemanlar ve devre tasarımı gibi konularda gerekli bilgi ve birikime sahip olabilmesi için ders içeriklerimiz mevcut teknolojilere göre sürekli olarak güncellenmektedir.

Programımızda uygulamalı çalışmaların ve projelerin gerçekleştirilmesi için laboratuvar imkanları bulunmaktadır. Uygulamalı derslerimiz, Elektrik Makinaları ve Ölçme Laboratuvarı, Elektrik Kumanda Sistemleri ve Pano Tasarım Laboratuvarı ile Bilgisayar Laboratuvarlarında gerçekleştirilmektedir.

Programımızda zorunlu staj uygulaması mevcuttur. İsteyen öğrencilerimiz zorunlu stajını yaz stajı olarak (20 iş günü) yapabildikleri gibi daha uzun süre saha ve uygulama tecrübesi kazanmak isteyen öğrencilerimiz 4. yarıyılda işletmede mesleki eğitim (60 iş günü) olarak adlandırılan uzun dönem staj yaparak gerçek iş yaşamını tecrübe etme imkanına sahip olabilmektedir.

Bunlara ek olarak, Erasmus anlaşması kapsamında öğrencilerimize aktif olarak pek çok ülkede eğitim alma imkânı sunulmaktadır. Bu kapsamda, yurt dışında eğitim-öğretim tecrübesi yaşamak isteyen öğrencilerimiz için eğitim almak istedikleri ülke ve üniversite için gerekli protokoller gerçekleştirilmektedir.

Programımızdan mezun olan öğrencilerimize Yükseköğretim diploması ile verilen, mezun olunan üniversitenin verdiği eğitiminin uluslararası standartlarda olduğunu gösteren tamamlayıcı bir ek belge olan Mavi Diploma ücretsiz olarak ve yaygın kullanılan bir Avrupa dilinde (tercihen İngilizce) verilmektedir. Verilen Mavi Diploma, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Malta, Polonya, Portekiz, Hollanda, İrlanda, İspanya, Lüksemburg, Finlandiya, İsveç, İtalya, Macaristan, Romanya, Çekya, Danimarka, GKRY, Hırvatistan, Estonya, Letonya, Litvanya ve Fransa’da geçerli olmaktadır. Bu diplomaya sahip olan öğrencilerimizin yurt dışındaki iş imkânlarına, lisans veya lisansüstü eğitim olanaklarına daha kolay erişimi sağlanmaktadır.

Geleceğine emin adımlar ile ilerlemek isteyen ve elektrik sektöründe kariyer yapmak isteyen tüm aday öğrencilerimizi İstanbul Gedik Üniversitesi’ne bekliyoruz.

Elektrik ve Enerji Bölümü Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Sena ALTUNTAŞ