Haberler/Duyurular/Etkinlikler

4. Blok Eko-Poster Trienali Kapsamında Öğr. Gör. Sanem Özkan’ın Posteri Kiev Tarih Müzesinde Sergileniyor

İstanbul Gedik Üniversitesi Grafik Tasarım Programı Öğrencileri Eskişehir’de Sanat ve Kültürle Buluştu

İstanbul Gedik Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarım Programı öğrencileri Eskişehir’de gerçekleştirdikleri etkinlikle sanat ve kültürle dolu bir gün geçirdiler. Program hocalarıyla birlikte OMM-Odunpazarı Modern Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler, Yas ve Haz adlı sergiyi yakından incelediler.

Sergi gezisinin ardından öğrenciler, Eskişehir’in tarihi Odunpazarı Evleri’ni ve Balmumu Heykel Müzesi’ni keşfetmek için yola çıktılar. Porsuk Çayı’nda gondol turuna katılan öğrenciler, şehrin güzelliklerini su üzerinden keşfetme fırsatı buldular. Eskişehir’deki bu etkinlik, öğrencilerin sanatın farklı yönlerini keşfetmelerine ve ilham almalarına olanak tanıdı.

Sergide, grafik tasarımı programı öğrencilerinin yıl boyunca edindikleri bilgiler doğrultusunda ürettikleri özgün ve yaratıcı çalışmalar sergilendi. Öğrencilerin tasarım ve sanatsal yeteneklerini gösteren sergide, farklı konseptlerde tasarlanmış afişler, logolar, broşürler, marka kimlikleri ve diğer görsel projeler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Grafik Tasarımı Programı öğrencileri, sergideki çalışmalarıyla hem görsel anlamda etkileyici bir deneyim sunuyor hem de gelecekteki kariyerlerine yönelik önemli bir adım atıyor.

24 Haziran 2022 Tarihinde Grafik Tasarımı Programı öğrencileriyle PEAK Games firma ziyaretine gidildi.  Burada Oyun Tasarımcısı Faruk TARINÇ tarafından Peak oyunlarının nasıl geliştirildiği ve bir oyunun geliştirilme aşamasında nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda sunum yapıldı.

Grafik Tasarım Programı öğrencileri ile Temel Fotoğrafçılık dersi kapsamında Kapalı Alan ve Düşük Işık eğitimi verildi. Eğitim kapsamında İstanbul Arkeoloji Müzesine gidilerek eserlerin fotoğrafları çekildi.