- Kaynak Teknolojisi ile ilgili terminolojiyi bilme, literatür araştırma yöntemini öğrenme, uygulamalar hakkında bilgi edinme.
- Kaynak Teknolojisi ile ilgili problemlerini saptar, tanımlar, formüle eder ve çözer.
- Alanı ile ilgili uygulamalar için gerekli olan modern teknik ve araçları seçer ve kullanır; bilişim teknolojilerini ve en az bir bilgisayar yazılımını etkin biçimde kullanır,
- Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlar ve değerlendirir, güncel teknolojik gelişmelere paralel sorunları tanımlar, analiz eder, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirir.
- Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlar ve yönetir.
- Öğrendiklerini ve bildiklerini başkalarına aktarabilecek kadar mesleki iletişim bilgi ve becerisine sahip olma.
- İş güvenliği, işçi sağlığı ve çevre koruma bilgisi ve bilincine sahip olmak, ilk yardım konularında bilgi sahibi olmak.
- Kaynak teknolojisi alanındaki endüstriyel problemlerin çözümüne ve endüstri ortamına eğitimi sırasında alışmak, bu amaçla 4. yarıyılda işletmede eğitimini tamamlayarak sektör tecrübesi edinmek.
- Ortaöğretimde kazanılan yeterlilikler üzerine kurulan matematik ile ilgili materyalleri kullanabilmek, ileri düzeyde bilgi donanımına sahip olmak.
- Alanıyla ilgili çözümlerin ve uygulamaların evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkilerinin bilincindedir; girişimcilik ve yenilikçilik konularının farkındadır ve çağın sorunları hakkında bilgi sahibidir.
- Matematik, fen bilimleri ve kendi dalları ile ilgili mühendislik konularında yeterli altyapıya sahiptir; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri Metalurji ve Malzeme Mühendisliği çözümleri için beraber kullanır.
- Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahiptir.
- Bir yabancı dili A2 genel düzeyde kullanarak alanındaki bilgileri izler ve meslektaşlarıyla iletişim kurar.
- Teknik resim kullanarak teknik iletişim kurar.