Program Hakkında

Medya ve İletişim Programı, ön lisans düzeyinde örgün öğretim veren bir programdır. Medya ve İletişim programı güncel, kapsamlı, hem teorik hem uygulamalı eğitim müfredatıyla medyanın her alanında donanımlı iletişim profesyonelleri yetiştirmektedir. Medya günümüzde gerek kamusal gerek özel sektörde aktif kullanılmakta hatta kullanılmak zorundadır. Teknolojik gelişmelerle beraber medyanın gündelik hayatımızın her anında ve her geçen gün artarak daha fazla yer kaplıyor olması medya sektörünün bu alanda eğitim almış nitelikli insan gücüne olan ihtiyacını da arttırmaktadır.

İstanbul Gedik Üniversitesi Medya ve İletişim Programı sektörün her geçen gün artan insan kaynağı ihtiyacına cevap verecek nitelikte eğitim veren bir ön lisans programıdır. Bu program geleneksel ve yeni medyanın değişen konu ve alanlarına göre düzenlenen müfredatıyla 3+1 eğitim modeli ile sektörde uygulama fırsatı sağlayan staj imkanları, güçlü akademik kadrosu, teorik ve uygulamalı eğitime imkân veren fiziksel donanımı ile öğrencilerimizi iş hayatına hazırlayacak her türlü yeterliliğe sahiptir.

Neden Medya ve İletişim İstanbul Gedik Üniversitesi’nde okunmalıdır?

  • İstanbul’daki tek örgün eğitim veren Medya ve İletişim ön lisans programıdır.
  • 2023 TYT yerleştirme sonuçlarında en yüksek taban puanla birinci sıradadır.
  • 2023 TYT yerleştirme sonuçlarında tüm kontenjanı dolmuştur.

Vizyon
Medya ve İletişim Programı; geniş bir yelpazesi olan medya alanında vermiş olduğu eğitim kalitesiyle kendini geliştirmeye ve öğrenmeye açık iletişim profesyonelleri yetiştirerek sektörün ve öğrencilerin öncelikli tercihi olmayı hedeflemektedir.

Misyon
Medya ve İletişim Programı; gelişen yeni iletişim ve enformasyon teknolojilerine uyumlu, teorik ve uygulamalı, profesyonel ve akademik eğitim müfredatıyla hem geleneksel hem de dijitalleşen medya sektörünün ihtiyaç duyduğu, yenilikçi, dinamik, donanımlı, mesleki ve evrensel etik kodlarına sahip, yaşam boyu öğrenmeye açık, toplumsal değerlere saygılı, iletişim süreçlerini uygulayan, yürüten, geliştiren ve değerlendiren, iletişim liderleri, profesyonelleri ve uzmanları yetiştirmektedir.

Kimler Bu Programa Başvurabilir?

  • Medya araç ve ortamlarına ilgi duyan ve bu alanda başarılı ya da başarılı olmak isteyen
  • Güncel olaylara karşı meraklı, araştırmayı ve bulduklarını paylaşmayı seven
  • Teknolojiyle ilgili gelişmeleri yakından takip eden
  • Girişken ve insanlarla etkileşimde bulunmaktan hoşlanan
  • Yaratıcı ruhu olan
  • Aktif ve dinamik olan
  • İletişimin başlatıcısı olan

Mezuniyet Sonrası
Medya ve İletişim programından mezun olan öğrencilerimiz radyo ve televizyon kanallarında, gazetede, medya prodüksiyon merkezlerinde, haber ajanslarında, reklam ajanslarında, dijital yayın platformlarında, faaliyette bulunan hizmet ve sanayi işletmeleri, oteller, uluslararası ticaret yapan işletmeler ve ulusal ve küresel alanda faaliyette bulunan işletmelerin pazarlama, kurumsal iletişim ve halkla ilişkiler departmanlarında çalışacak yetkinlikte donanımla mezun olarak bu alanlarda istihdam edilmektedir. Ayrıca mezunlar kamu kuruluşlarının ilgili alanlarında çalışma imkânı bulabilmektedir.

Dikey Geçiş Yapılabilecek Bölümler
Basın ve Yayın, Film Tasarım, Fotoğraf ve Video, Gazetecilik, Görsel İletişim, Görsel İletişim Tasarımı, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı, İletişim, İletişim Bilimleri, İletişim Sanatları, İletişim Tasarımı ve Yönetim, İletişim ve Tasarım, Kurgu, Ses ve Görüntü Yönetimi,  Medya ve İletişim, Medya ve İletişim Sistemleri, Radyo ve Televizyon, Radyo-Televizyon ve Sinema, Sinema ve Dijital Medya, Sinema ve Televizyon, Televizyon Haberciliği ve Programcılığı, Yeni Medya, Yeni Medya ve İletişim