Hakkımızda

BİZ KİMİZ

İstanbul Gedik Üniversitesi Sosyal Sorumluluk ve Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü, 11/08/2023 tarihinde E-28056255-601.04-2023.88421.39 sayılı kararla oluşturulmuştur. Koordinatörlük, içerisinde yaşadığı toplumun beklenti ve ihtiyaçlarına karşı duyarlı bir kurum olarak Üniversitesi çalışanları ve öğrencilerinin toplumsal sorunların çözümünde birlikte çalışmalarını sağlayarak, sosyal ve sivil sorumluluklarını güçlendirmeye çalışmaktadır.

 

MİSYON VE VİZYON

Misyon

Sosyal Sorumluluk ve Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü Koordinatörlüğü;

Toplumsal duyarlılığı arttırmak ve dayanışmayı desteklemek amacıyla İstanbul Gedik Üniversitesi öğrencileri, öğretim üyeleri ve çalışanlarının kurum ve kuruluşlarla işbirliği ile gerçekleştireceği projeler yoluyla toplumsal konularda farkındalık oluşturmak ve gerçekleştirilecek sosyal sorumluluk projeleri ile bireye ve bölgeye yönelik kazanımlar elde etmek.

 

Vizyon

Sosyal Sorumluluk ve Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü Koordinatörlüğü;

Yaşanılan toplum içerisindeki sorunların çözümünde teori ve pratiğin bir arada yürütüldüğü bir eğitim anlayışı ile eğitim kurumları ve toplumun karşılıklı işbirliği çerçevesinde bütünleştiği bir eğitim anlayışı yerleştirmek.

 

HEDEFLERİMİZ

Öğrencilere içinde yaşadıkları topluma ve diğer insanlara karşı sorumluluk duygusu kazandıracak, Yaşadıkları çevre ve kentin sorunlarına duyarlılıklarını artırmak. Öğrencilerin sosyal eşitsizliklere duyarlılığını ve ihtiyacı olan kesimlerle dayanışma duygusunu geliştirecek, öğrencilerin üniversiteye ve topluma aidiyet duygularını geliştirmek.

 

AMACIMIZ

Sosyal sorumluluk çabalarının geleceğin profesyonelleri olacak olan üniversitemiz öğrencilerini kapsayacak şekilde genişletilmesidir. Eğitime ve öğrenmeye açık olan öğrencilerin toplumsal sorunlar ile mücadele içerisinde olarak deneyim yoluyla öğrenmelerinin sağlanması; üniversitemiz öğrencilerin ve akademik personellerinin bireysel çabaları ile toplumsal konularda farkındalık oluşturmak ve gerçekleştirilecek sosyal sorumluluk projeleri ile bireye ve bölgeye yönelik kazanımlar elde etmektir.