Hakkımızda

Kadın Girişimciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİMER) nin amacı girişimcilik ve özellikle kadın girişimciliği hakkında araştırmalar yapmak ve girişimci yetiştirmeye yönelik eğitim çalışmalarında bulunmak suretiyle lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde yürütülen derslerin girişimcilik boyutuna akademik katkı sağlamaktır.

MİSYON

Farklı bilim alanlarından akademisyenler ve üniversite dışındaki kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri arasında işbirliği sağlayarak ülkemizde cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadınların toplumsal ve ekonomik hayata katılımına yönelik politika ve uygulamaların geliştirilmesine olanak sağlayacak bilimsel bilginin üretilmesini sağlamaktır. Aynı zamanda girişimcilik yolu ile ekonomide kadın istihdamının artırılması, kadınların çalışma hayatında yönetici pozisyonlarına gelmesi ve karar alma mekanizmalarına dâhil olmalarına,  kadınları her alandaki hak ve olanakları ile bunlara erişim yolları hakkında bilgilendirip, erkeklerle eşit hakları istemek konusunda bilinçlendirmeye yönelik çeşitli faaliyetlerde bulunmaktır.

VİZYON

Kadın girişimciliği konusunda gerçekleştirilecek bilimsel yayın ve projeler ile ülkemizde toplumsal cinsiyet eşitliği zihniyetinin her alanda oluşturulması amacıyla eğitim faaliyetlerinde bulunmak ve bulunulmasını desteklemek, kadınların liderlik, girişimcilik ve yöneticilik vasıflarını geliştirmeye yönelik faaliyetlerde bulunmak, kadınları hakları konusunda bilgilendirip onlara ulaşımı konusunda destek vermek suretiyle kadının ekonomik ve sosyal statüsünü yükseltmek hedeflenmektedir.