Hakkımızda

İstanbul Gedik Üniversitesi Malzeme Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Haziran 2019 tarihinde kurulmuştur. Merkezin amacı, ülkemizin katma değerli üretim yapabilmesi için mevcut olan hammadde kaynaklarını değerlendirmek, yüksek teknoloji malzemeleri geliştirilmek ve yenilikçi ürün kapasitesinin arttırılması yönünde temel bilimler ve mühendislik alanlarında araştırmalar yapmak, disiplinlerarası çalışmaları yürütülmesinde kullanılacak laboratuvar olanaklarını sağlamaktır.

Merkez, belirtilen amaç doğrultusunda,

• Malzeme ve temel bilim alanlarında bilimsel ve teknolojik araştırmalar yapmayı,
  • Disiplinlerarası ortak araştırmaları desteklemeyi,
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde yapılan yüksek lisans-doktora tezi çalışmaları ve diğer araştırmalarda, araştırmacıların MATAM olanaklarından yararlanmasını sağlamayı,
  • Endüstrinin ihtiyaç duyduğu ve gelişmesine olanak sağlayacak araştırma ve uygulama projelerini yürütmeyi,
  • Özel ve kamu ve kuruluşlarına danışmanlık ve eğitim hizmetleri vermeyi,
  • Ulusal ve uluslararası seminerler, çalıştaylar ve konferanslar düzenlemeyi,
  • Merkezin faaliyet alanlarında ulusal ve uluslararası işbirliği yapmayı hedeflemektedir.