İGÜN KARTAL YERLEŞKESİ ‘’BOŞLUKLARIN TASARIMI’’ ÖĞRENCİ MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI KOLOKYUMU HAKKINDA
Juri Raporu Boşlukların Tasarımı Ögrenci Mimari Fikir Projesi Yarışması
İstanbul Gedik Üniversitesi Mimarlık ve Şehircilik Tasarım ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen İGÜN KARTAL YERLEŞKESİ ‘BOŞLUKLARIN TASARIMI’ ÖĞRENCİ MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI sonuçlandı.
31 Mayıs 2024 Cuma günü toplanan jüri üyeleri, teslim edilen 14 projeyi değerlendirdi. Yapılan değerlendirme çalışması sonucunda yarışma sonuçları aşağıdaki şekilde belirlendi:
Eşdeğer Ödül
Hamza Uysal (İstanbul Gedik Üniversitesi, Mimarlık Bölümü)
Sude Akyüz (İstanbul Gedik Üniversitesi, Mimarlık Bölümü)
Aslı Nigar Kurban (İstanbul Gedik Üniversitesi, Mimarlık Bölümü)
Eşdeğer Ödül
Baran Aslan (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Bölümü)
Eşdeğer Ödül
Berfin Su Şakrak (Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Mimarlık Bölümü)
Merve Demiröz (Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Mimarlık Bölümü)
Eşdeğer Mansiyon
Yunus Emre Bolat (Marmara Üniversitesi, Mimarlık Bölümü)
Eşdeğer Mansiyon
Mümine Ferhan Türkarslan (Çukurova Üniversitesi, Mimarlık Bölümü)
Zeynep Gizemnur Karakuzu (Çukurova Üniversitesi, Mimarlık Bölümü)
Zehra Çam (Çukurova Üniversitesi, Mimarlık Bölümü)
Sencel Sıla Göncüoğlu (Çukurova Üniversitesi, Mimarlık Bölümü)
Eşdeğer Mansiyon
Begüm Ceyhan (TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Mimarlık Bölümü)
Aykut Nesne (TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Mimarlık Bölümü)
İGÜN KARTAL YERLEŞKESİ “BOŞLUKLARIN TASARIMI” ÖĞRENCİ MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI
İstanbul Gedik Üniversitesi Mimarlık, Şehircilik ve Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenmekte olan ‘UYARLANABİLİRLİK’ temalı, mimarlık lisans öğrencilerine yönelik fikir ve tasarım yarışmasıdır. Yarışmada, İGÜN Kartal Yerleşkesinde kurum kimliği ile örtüşen kullanıcı ve çevresi arasındaki ilişkiye dayalı olarak binalar dışında kalan boşlukların tasarlanması amaçlanmaktadır.
İGÜN KARTAL YERLEŞKESİ BOŞLUKLARIN TASARIMI ŞARTNAME
İGÜN KARTAL YERLEŞKESİ ‘’BOŞLUKLARIN TASARIMI’’ ÖĞRENCİ MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI SORULAR VE CEVAPLARI
‘’BOŞLUKLARIN TASARIMI’’ Öğrenci Mimari Fikir Projesi Yarışması soruları ve cevaplarına ulaşmak için tıklayınız.
MİMAR SİNAN ESERLERİ ESKİZ YARIŞMASI – 4
YARIŞMANIN KONUSU ve AMACI
Türkiye’de mimarlık, Cumhuriyet dönemi ve sonrasında büyük bir dönüşüm ve gelişim sürecinden geçmiştir. Bu dönemde, mimarlık sadece fiziksel yapıları inşa etmekle kalmamış, aynı zamanda ulusal kimliğin ve modernleşmenin bir ifadesi haline gelmiştir. Cumhuriyet dönemi mimarlık mirası, sadece mimari açıdan değil, aynı zamanda toplumsal, kültürel ve politik bağlamlarda da önemli bir rol oynamıştır. Yarışma, Cumhuriyet dönemi mimarlık mirasının korunması, tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması için bir platform sağlamayı hedeflemektedir. Eserleriyle Dünya tarihine adını yazdıran Mimar Sinan da yaşadığı döneminin mimarisini üstün bir tutumla ele alarak evrensel bir seviyeye taşımakla geçmiş mimarlık mirasımızı kapsayan ve modern zamanlara ilham veren çağlar üstü bir temsil haline gelmiştir. Bu nedenle 9 Nisan Mimarlar Günü’nün içinde bulunduğu Mimar Sinan Haftası etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlediğimiz eskiz yarışmasını bu yıl Cumhuriyetin 100. Yılı etkinliğiyle değerlendirmek istedik. Bu bağlamda, “Mimar Sinan Haftası Etkinlikleri: ESKİZ YARIŞMASI-4” Cumhuriyet dönemi eserlerini üretken düşünme aracı eskiz üzerinden yoruma açmaktadır. 9.04.2024
MİMAR SİNAN ESERLERİ ESKİZ YARIŞMASI – 3
YARIŞMANIN KONUSU ve AMACI
Türkiye’de her yıl 9 Nisan tarihinde Türk mimarlık ve sanat tarihinde çok önemli yeri olan Mimar Sinan ve eserlerinin tanınması ve korunması için gerekli araştırma ve geliştirmeyi teşvik etmek amacıyla Mimar Sinan’ı Anma ve Mimarlar Günü kutlanmaktadır. Mimar Sinan Anadolu’dan Balkanlara uzanan çok geniş bir coğrafi alan içerisinde mimarlık ve yapı kültürünün gelişmesine eşsiz katkılarda bulunmuştur. Kent imgeleminde baskın bir şekilde okunan bu izler üzerinden Büyük Usta’yı anmak ve anlamak bu yarışmanın temel hedeflerindendir. 9.04.2023