Faaliyetler ve Etkinlikler

TARİH İLÇE – OKUL SUNUM YAPAN KİŞİ/KONU KATILIMCI
30.04.2017 PAZARTESİ TUZLA Piri Reis Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi
  • Talip İBİN – Sektörel kazanım, avantaj ve zorluklar
  • Ata AKSU – Öğrencilerin YGS sürecinde karşılaşacağı engeller; burslar ve indirimler.
60
30.04.2017 PAZARTESİ PENDİK Pendik Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi
45
30.04.2017 PAZARTESİ PENDİK Özel Eryetiş Reis Denizcilik Meslek Lisesi
30
30.04.2017 PAZARTESİ ÜSKÜDAR Hacı Rahime Ulusoy Denizcilik Anadolu Lisesi
50

• Su Altı Teknolojisi programı öğrencilerine Hiperbarik sistemleri tanıtma amaçlı eğitim teknik gezisi (1.03.2017)

• Sualtı Teknolojisi programı öğrencilerine sanayi dalgıçlığı hizmetinde bulunan firmalar hakkında bilgilendirme amaçlı teknik gezi(26.04.2017)

• Akdeniz Üniversitesi Sualtı Topluluğu’nun 28 Nisan- 1 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlemiş olduğu PARİS-2 batığına(Mustafa Ertuğrul AKER anısına) anı dalışı

• Sülüntepe havuzunda engelli bireylere yönelik proje aşamasında olan belediye tarafından da desteklenen ‘’Aktifim Suyun İçindeyim.’’ Sloganı adı altındaki çalışmanın havuz dalışları fiziksel ve zihinsel engelli bireylerle gerçekleştirildi. (2017)

• İstanbul Beykoz (Nitrox isimli tekneden) dolaylarında eğitim dalışlarına uygun saha bulabilmek için sualtı zemin etüdü çalışmaları(2017)

• Üniversiteler arasında düzenlenen en iyi sualtı robotik sistemler (ROV cihazları) yarışmasında Gedik Üniversitesi olarak Türkiye 2. liği (Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Güvenç SORARLI katılımı ile)
  • İstanbul Gedik Üniversitesi Kurumlar arası Dragon Bot yarışları liği (Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Güvenç SORARLI katılımı ile).

• Sportif dalış başlığı testi

• İstanbul Gedik Üniversitesi ve Gedik A.Ş Ar-Ge Merkezinin ortaklaşa geliştirdikleri TEYDEP Projesi Su Altı Kaynak ve Kesme elektrodlarının test ve tecrübe Dalışları (2017)
  • Tehlikeli ve çok Tehlikeli işlerde kaynakçı eğitimi(14 katılımcı)
  • Beykoz Belediyesi “Paşabahçe Vapuru” sörvey dalış etkinliği (2017)

• 22. Su Altı Bilim Ve Teknoloji Toplantısı (Sbt)(7-8 Aralık 2019) Düzenlendi.

• Su Altı Teknolojisi Programı Öğrencileri İle Deniz Katı Atık Temizliği Yapıldı (20.05.2019).

2020

• Ulaştırma Bakanlığı Yat Kaptanlığı Amatör Denizci Belgesi (Adb),Kısa Mesafe Telsiz Belgesi(Kmt) Eğitim Ve Sertifikasyonu (21.02.2020)
  • Tanıtım Dalışları (Su Altı Teknolojisi Uygulama Merkezi)Su Altı Teknolojisi Programı Tanıtım Dalışları (06.08.2020-14.08.2020)

2021

• Su Altı Teknolojisi Programı Öğrenci Ve Hocaları 5 Haziran Dünya Çevre Günü Su Altı Temizliği
  • Öğr. Gör. Güvenç Sorarlı& Öğr. Gör. Ata Aksu& Öğr. Gör. Hayati Yağlı , Online Etkinlik: Su Altı Kaynakçısı Nasıl Olabilirim?(1.06.2021) Konuşmacı: Ömür Danışkan
  • Su altı teknolojisi programı & Su altı teknolojileri uygulama ve araştırma merkezi, dış paydaşlar: Pendik belediye, Teknopark İstanbul, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH)
    • ETKİNLİĞİN ADI: SU ALTI TEMİZLİĞİ
    • ETKİNLİĞİN YAPILDIĞI YER: PENDİK BALIKÇI BARINAĞI
    • ETKİNLİĞİN TARİHİ:08.06.2021.

• Su Altı Bilim Toplantısı Katılımı – Bursa 18-20 Mart 2022.
  • 14-15 Mayıs 2022 Ayvalık/Balıkesir Öğrencilerle birlikte Kırmızı Mercanlara Derin Dalış Etkinliği
  • 3-14 Haziran 2022 Çanakkale Savaş Batıklarından Mesudiye Zırhlısına batık dalışı ve Deniz Polisi Eğitim Merkezi Gezisi
  • Su Altı Teknolojisi Programı Ögretim Üyeleri Tarafından Çanakkale’de Ulusal Sualtı Bilimsel Araştırma Ve Değerleri Sempozyumunda Bildiri Sunumları Ve Majestik Batığı Dalışı (31 Ekim 2022).
  • Su Altı Teknolojisi Programı Öğretim Üyeleri, Öğrenciler İle Birlikte Çeşme’de Teknik Gezi (28 Ekim 2022).
  • Mavi Sandal Restoran Şefi Özer Bingöl Tarafından ”Su Ürünleri Workshop” Aşçılık& Su Altı Teknolojisi(14.10.2022)

2023

• Su Altı Teknolojisi Programı Teknik Gezi Kapsamında Ayvalık’ta Derin Dalışlar Gerçekleştirdi(8-9 Mayıs 2023)
  • İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ -YÜKSEK LİSANS TEZ SAVUNMA JÜRİLİĞİ(31.07.2023)
  • Potential Contribution of Farmed Fishes to The Recommended Nutrient Intakes (RNIs): A Case Study of Farmed Atlantic Salmon (S. salar) and Different Origin Large Rainbow Trout (O. mykiss) – Makale Hakemliği (Dr. Öğr. Üyesi Ata AKSU)
  • 10-15.09.2023 tarihleri arasında Almanya – Messe Essen’de yapılacak olan Schweissen & Schneiden Uluslararası Kaynak, Kesme ve Yüzey İşleme Makinaları Fuarı’nda Su Altı Kesme – Kaynak Elektrodlarını Tanıtımı
  • 12.2023 tarih 17:00-21:00 saatleri arasında Pendik Marina’da gerçekleştirilmesi planlanan GECE DALIŞI ders dışı etkinliği
  • Su Altı Teknolojisi Programı Öğretim Üyeleri Teknik Gezi Kapsamında öğrenciler, akademik ve idari personelle birlikte Ayvalık’ta Derin Dalışlar Gerçekleştirdi (26-27 Eylül 2023)

2024

• Su Altı Teknolojisi Programı Öğretim Üyeleri, 24.01.2024 Tarihinde Kartal Su Sporları Merkezi İskelesinde, Kandilli Rasathanesinin Marmara Denizi İçin Oluşturduğu Gözlem İstasyonunda Tsunami Ölçüm Cihazının Su Altına Yerleştirilmesinde Görev Aldı.
  • Gedik Üniversitesi – SSI Dalış Eğitmenliği Ve Asistanlığı Belgesi protokolü – 2024