15 Ara 2023

13 Ekim 2023/ Bengalce Dilinde İZMİR MARŞI ve Bengalce Dil Kursuna katılanlara Sertifika Dağıtımı Programı

13 Ekim 2023 tarihinde İstanbul Gedik Üniversitesi Kartal Kampüsü’nde Bangladeş Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte Türkiye’nin ilk Bengalca kursu sertifikaları takdim edildi. Aynı programda, Bangladeşli halk müzik grubunun performansı ile Shakil Reja Efti yönetmenliğinde Bengalce dilinde İzmir Marşı sergilendi.  Bangladeşli yazar ve belgesel yönetmeni Shakil Reja Efti’nin yönetmenliğinde, İzmir Marşı’nın ilk kez Türkçe dışında başka bir dilde sunulmasıyla ilgili olarak Efti, Türkiye Cumhuriyetin100. yıl vesilesiyle ilham olan bu projenin Türkiye-Bangladeş ilişkilerini derinleştirmesini hedeflediklerini belirtti.