2 Eyl 2021

2021-22 Eğitim Öğretim Dönemi Bilgilendirmesi Hakkında

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle, eğitimlerimizi son 3 dönem boyunca; teorik derslerimizi uzaktan, uygulamalı eğitimlerimizi mümkün olabildiğince yoğunlaştırılmış olarak yüz yüze tamamladık.

Hazırlıklarını yapmakta olduğumuz 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılına 27 Eylül 2021 tarihinde başlıyoruz. Pandeminin güncel durumunu, Sağlık Bakanlığımızın verilerini ve Yükseköğretim Kurulunun almış olduğu eğitim-öğretim kararları çerçevesinde takip ederek, öğretim yöntemi olarak uzaktan öğretim ile desteklenmiş yüz yüze eğitim için tüm hazırlıklarımızı yoğun çalışmalar ile planlamaktayız.

Genel eğitim-öğretim yaklaşımları aşağıdaki ana kapsamlarda ele alınmakta ve planlanmaktadır;

  • Temel prensip olarak tüm Üniversitemizde teorik eğitimler öncelikli olmak üzere derslerin % 40‘ı uzaktan öğretim ve % 60’ı yüz yüze olacak şekilde yapılacaktır. Ders kayıtlarından sonra her öğrencimizin hangi periyotta yüz yüze, hangi periyotta uzaktan öğretime katılacağını gösteren haftalık ders programları Üniversitemizce belirlenecek ve sizlerle paylaşılacaktır.
  • 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı devam zorunluluğu, İstanbul Gedik Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde belirtildiği şekilde geçerli olacaktır.
  • Üniversitemizde bu dönemden başlamak üzere eğitimler; a) tamamen uzaktan, b) yüz yüze ve sınıfta c) canlı yapılan dersin aynı anda internet üzerinden canlı yayın yapabilen aynı zamanda video kayıt imkanı olan sınıflarımızda, öğretim uygulama ve yönetim sistemleri kullanılarak yapılacaktır.
  • Kapalı alanlarımızdaki yüz yüze Eğitim-Öğretim ve uygulama çalışmalarımız Üniversitemiz mensuplarının aşı durumu ve sosyal mesafe kurallarına göre planlanacaktır.
  • 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı ders süreleri, yüz yüze yapılacak derslerde bir ders saati 45 dakika, online derslerde ise bir ders saati 30 dakika olarak uygulanacaktır.
  • Kampüs ve eğitim alanlarımız yüz yüze eğitim için kullanıldığında kullanım yükünü dağıtmak amacıyla, hafta sonları 09.00 – 17.00 arasında eğitim-öğretim faaliyeti kapsamında değerlendirilecektir.
  • Hafta içi ders saatleri 08.30 – 21.00 arasında olacak şekilde uygulanacaktır.
  • Teorik olan dersler sınıf mevcudu, sayısına göre tamamen yüz yüze veya bir kısmı yüz yüze, bir kısmı uzaktan veya eş zamanlı sınıfta canlı, uzaktan erişilebilir Hibrit eğitim şeklinde planlanmaktadır.
  • Atölye, laboratuvar, uygulama, proje gibi uygulamalı dersler ve problem çözme saatleri gibi çalışmalar, küçük gruplar halinde ve seyreltilmiş olarak yüz yüze verilecektir.
  • Yabancı dil hazırlık programlarımızın eğitimlerinin haftanın belirli günleri yüz yüze, belirli günleri de uzaktan eğitim olarak sürdürülmesine devam edilecektir.
  • Uygulamalı eğitim ve teorik derslerimizde ölçme ve değerlendirmelerimiz yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir.
  • Öğrencilerimiz, öğretim kadromuz ve idari personelimizin tamamının aşılanmış olması üzerinden hareket edilecek, aşılanmış veya aşı eksiği olanlar için özel duyurular yapılacaktır. Kampüs ve sınıflarımıza girişler mutlaka HES kodu kontrolü ile gerçekleştirilecektir.

Daha iyi bir eğitim-öğretim sunabilmek ve eğitim hedeflerini gerçekleştirmek için bir bütün halinde hareket etmemiz ve pandemi önlemlerine uymamız hayati önem arz etmektedir. Bu bağlamda öğrenci, öğretim elemanı ve idari personelimizin aşılarını tamamlaması ve tedbirlere tam olarak uyum göstermesi büyük önem taşımaktadır.

Bu vesileyle İstanbul Gedik Üniversitesi olarak hepinize sağlık ve başarı dolu bir eğitim-öğretim yılı diliyoruz. Aramıza Hoşgeldiniz.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?