29 Ağu 2023

EK MADDE-1 YATAY GEÇİŞ BAŞVURU SONUÇLARI

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı güz dönemi yatay geçiş sonuçları aşağıdaki linkte yayınlanmıştır. Yatay geçiş başvuru sonuçlarınızı T.C. kimlik numaranızı ve başvuru belge kodu numaralarınızı yazarak öğrenebilirsiniz.

Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler

• Öğrenci Belgesi (Yeni Tarihli) (e-devlet çıktısı ya da ıslak mühürlü belgenin aslı)
  • Transkript (e-devlet çıktısı ya da ıslak mühürlü belgenin aslı)
  • Disiplin Durum Belgesi (Yeni Tarihli) (e-imzalı ya da ıslak mühürlü) (Transkript veya Öğrenci Belgesinde yer alıyorsa ayrıca getirilmesine gerek yoktur)
  • ÖSYS Sonuç Belgesi ve Yerleştirme Belgesi
  • Nüfus Cüzdanı aslı ile fotokopisi
  • Yabancı Dil Başarı Belgesi (Yabancı Dilde Eğitim Yapan Bölümler İçin)
  • 1 Adet Fotoğraf (kimlik kartı basımı için kullanılacaktır)

Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programını kazanan adayların, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının “uçuşa uygun” olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.

Su Altı Teknolojisi Programını kazanan adayların, bünyesinde Tazyik Odası ve Su Altı hekimi bulunan Deniz ve Su Altı Hekimliği kliniklerinden (üniversite, devlet ya da özel sağlık kuruluşlarının herhangi birinden) “Birinci sınıf Sanayi Dalgıcı Olur” ibareli sağlık raporu almaları gerekmektedir.

Kesin kaydını yaptıran öğrencilerin sundukları belge ve bilgilerin doğru olmadığı anlaşılırsa, hangi yarıyılda olursa olsun tespit edildiği andan itibaren Yükseköğretim Kurumu ile ilişkileri kesilir. Söz konusu öğrenciler Yükseköğretim Kurumlarından ayrılmışlarsa kendilerine verilen tüm belgeler (diploma dahil) iptal edilir ve haklarında yasal işlem yapılır.