1 Eki 2021

GEDİK ÜNİVERSİTESİ’NDE ERASMUS GÜNLERİ

Erasmus Günleri/ Erasmus Days Nedir?

Erasmus+ Programı’nın tanınırlığını, Erasmus+ programına yönelik olan projelerin görünürlüğünü artırmak ve potansiyel yararlanıcıları Erasmus+’tan yararlanmaya teşvik etmek amacıyla yapılan Erasmus Günleri çeşitli etkinliklerle dünya çapında etki uyandırmaya devam etmektedir.

Geçtiğimiz yıllarda 84 ülke, 5000’den fazla etkinlikle düzenlenen Erasmus Days etkinliklerinde ülkemiz, T.C. Ulusal Ajans çalışmalarının önderliği ve yönlendirmeleriyle, 656 etkinliği ile en çok katılım sağlayan ikinci ülke olmuştur. Erasmus Günleri 2021 yılında, 14-15-16 Ekim 2021 tarihlerinde üç ayrı gün olmak üzere tüm Avrupa’da yararlanıcı kurum etkinlikleriyle devam edecektir.

2017 yılından bu yana Ekim ayı içerisinde yapılan bu etkinliklere ülkemizin katılımıyla birlikte, T.C. İstanbul Gedik Üniversitesi, Erasmus Ofisi olarak Avrupa’da çeşitli görünürlük, yaygınlaştırma ve bilgilendirme faaliyetleri kapsamındaki faaliyetlerde yerimizi almaktan dolayı onur duyarız.

GEDİK ÜNİVERSİTESİ’NDE ERASMUS GÜNLERİ

T.C. İstanbul Gedik Üniversitesi olarak 14-15-16 Ekim 2021 tarihlerinde tüm Avrupa’da ve ülkemizdeki diğer yüksek öğretim kurumları ile eş zamanlı olarak aşağıda belirtilen etkinlikler düzenlenmektedir.

1.Erasmus Günleri 2021/ Erasmus+ Fotoğraf Yarışması
Katılım  Şartları
-Aktif veya mezun Gedik Üniversitesi öğrencisi olmak.

-Daha önce üniversitemizin öğrencisi olarak Erasmus programından faydalanmış olmak veya an itibariyle faydalanıyor olmak.

Fotoğraflarda Aranan Şartlar
Yarışmaya her öğrenci yalnızca bir (1) fotoğraf ile katılabilir.

-Fotoğraf adı katılımcının adı soyadı şeklinde düzenlenmiş olmalıdır.

-Fotoğrafın Erasmus+ öğrencisi bakış açısını yansıtması beklenmektedir.

-Fotoğraflarda ele alınacak temaların kültürler arası arkadaşlık, seyahat, yurt dışında eğitim/staj ve kültürel paylaşım temalarından en az biriyle ilişkilendirilebilir olması gerekmektedir.

Yarışma Ödülü
Birinci seçilen fotoğrafın sahibine Erasmus Koordinatörlüğü tarafından sürpriz hediye verilecektir. Seçim, Koordinatörlüğümüz tarafından yapılacaktır.
Başvuru
Fotoğraflarınızı [email protected] adresine gönderebilirsiniz. Ad-soyad- fakülte/bölüm bilgilerinizi vermeyi unutmayınız.
Son Başvuru Tarihi
11 Ekim 2021 Pazartesi günü saat 12:00
2.Erasmus Günleri 2021/ Erasmus+ VideoYarışması
Katılım  Şartları
-Aktif veya mezun Gedik Üniversitesi öğrencisi olmak.

Videolarda Aranan Şartlar
-Yarışmaya her öğrenci yalnızca bir (1) video ile katılabilir.
-Video adı katılımcının adı soyadı şeklinde düzenlenmiş olmalıdır.
­-Videonun Erasmus+ öğrencisi bakış açısını yansıtması beklenmektedir.
-Videolarda ele alınacak temaların kültürler arası arkadaşlık, seyahat, yurt dışında eğitim/staj ve kültürel paylaşım temalarından en az biriyle ilişkilendirilebilir olması gerekmektedir.

Yarışma Ödülü
Birinci seçilen videonun sahibine Erasmus Koordinatörlüğü tarafından sürpriz hediye verilecektir. Seçim, Koordinatörlüğümüz tarafından yapılacaktır.
Başvuru
Videolarınızı [email protected] adresine gönderebilirsiniz. Ad-soyad- fakülte/bölüm bilgilerinizi vermeyi unutmayınız.
Son Başvuru Tarihi
11 Ekim 2021 Pazartesi günü saat 12:00
ETKİNLİK PROGRAMI
1. Gün / 14 Ekim 2021 Perşembe Günü: Kriterlere uyan fotoğraflar koordinatörlüğümüzün sosyal medya hesaplarından gün boyunca paylaşılacaktır.
2. Gün / 15 Ekim 2021 Cuma Günü: Kriterlere uyan videolar koordinatörlüğümüzün sosyal medya hesaplarından gün boyunca paylaşılacaktır.
3. Gün / 16 Ekim 2021 Cumartesi Günü: Kazananlar koordinatörlüğümüzün sosyal medya hesaplarından duyurulacaktır.