23 May 2024

“GÖRSEL HİKAYELER” ÖĞRENCİ İŞLERİ KARMA SERGİSİ AÇILIYOR

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü GİT 306 Atölye I -II Dersi kapsamındaki çalışmalar, “Görsel Hikayeler” başlığı altında, 23.Mayıs.2024, Perşembe günü B Blok, 7.Kat, GALERİ Koridor’ da, Saat: 14:30’da sergileniyor.
Günümüzde, yapay zekanın mesleki kayıplara neden olacağı, iş kaybı yaşanacağı, kolaycılık, sipariş iş vb. Aldığı eleştirileri göz ardı etmeden bu teknolojiden nasıl yararlanırız? Bu programlara biz yön vererek nasıl değişim ve dönüşüm sağlayabiliriz? Yapay Zekayı yönetecek zekamızı onu tanıyarak nasıl devreye sokar ve ondan bizim istediğimiz ürünü alırız vb. Sorularına uygulama yaparak yanıt aramak, sistemi tanımak, karşı olmak yerine üreterek yön vermek için öğrenciler GİT 306 Atölye I ve II Derslerinde Prof. Hayriye KOÇ BAŞARA hocamızın yönetiminde çalışmalar yaparak görsel hikayeler ürettiler. Güz ve Bahar sömestrinde öğrencilere yapay zeka destekli yaptırılan çalışmalar, yeniden ve dışarıdan bakmak için sergileniyor. Öğrencilerimize başarılar diliyor, onları çalışmaları için yüreklendiren, emek veren  Prof. Hayriye KOÇ BAŞARA hocamıza katkı ve desteği için teşekkür ediyoruz.

Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanlığı