31 Ara 2020

IAESTE 2020-2021 Yabancı Dil Sınavı Başvuruları Başladı

Üniversitemizin üyesi olduğu Milletlerarası Teknik Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliği IAESTE, özellikle mühendislik ve teknik alanlarda zorunlu staj eğitimini yurtdışında gerçekleştirmek isteyen öğrencilere imkân sağlamaktadır. Bu kapsamda 2020-2021 staj programı başvuruları, 07 Ocak 2021 mesai bitiminde(saat:16:00’da) sona erecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI:

– Sınava akademik ortalaması 4.00 üzerinden en az 2.00 olan, staj yapma zorunluluğu bulunan ve en az 2. sınıfta okuyan öğrenciler başvuruda bulunabilirler.

– Sınav yazılı ve sözlü olarak yapılacaktır. 100 tam not üzerinden 70’ten az puan alan öğrenciler başarısız sayılacaktır.

*“Staj Başvuru Formu”na ulaşmak için tıklayınız ve bilgisayar üzerinde doldurup imzaladıktan sonra transkriptinizle birlikte  [email protected]  adresine gönderebilirsiniz.

NOT: Geçen öğrenim yılında yabancı dil sınavlarında başarılı olmuş, ancak yurtdışı staj programı için kabul alamamış öğrenciler, istedikleri takdirde geçen yıl aldıkları yabancı dil notlarını kullanabilirler.

YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavlardan birine son 2 yıl içinde girmiş olan ve 70 ve üzerinde puan alan öğrenciler bu sınav sonuçlarını da kullanabilirler.

Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Erasmus sınavından 70 ve üzerinde puan alan öğrenciler bu sınav sonuçlarını da kullanabilirler.

IAESTE yazılı ve sözlü sınav tarihi:

09 Ocak 2021

NOT: Sınav ile ilgili ayrıntılı bilgilendirme için tıklayınız.

DEĞERLENDİRME SÜRECİ

Puanlama Kriterleri:

• % 40 – Yabancı Dil Sınav Notu (100 tam not üzerinden en az 70 olmalı)
  • % 30 – Akademik Ortalama (4.00 tam not üzerinden en az 2.00 olmalı)
  • % 30 – IAESTE Öğrenci Komitesi / Kulübü Katkı Puanı (IAESTE Üniversite Temsilcisi tarafından belirlenir)

Listeler IAESTE Genel Sekreterliğine gönderilir.

31.12.2020.