29 Ağu 2024

İNGİLİZCE I MUAFİYET SINAVI HAKKINDA

Sevgili Öğrencilerimiz,

18 Eylül tarihinde bu yıl yeni kayıt yaptıran ve eğitim dili Türkçe bölümlerde okuyacak öğrencilerimiz için İngilizce I dersi muafiyet sınavı yapılacaktır.

Önemli Bilgiler:
  • Sınava girmek zorunlu değildir. Bu nedenle sınava girmek istemeyen ve dersi doğrudan almak isteyen öğrencilerin sınava girmesine ve başvuru yapmasına gerek yoktur.
  • Muafiyet sınavında gerekli geçme notunu alan öğrenciler eğitim süreçleri içerisinde İngilizce I dersini almayacak ve dersten muaf sayılacaktır.
  • Muafiyet sınavlarına sadece kayıt olunan yılda ve belirlenen tarihlerde bir defaya mahsus girilebilir.
  • Eski kayıtlı öğrenciler (üniversitemizde dersi daha önce almasalar dahi) sınava giremezler. Sınava sadece kayıt olunan ilk yılda girilebilir.
  • Daha önceden sınava giren ve başarısız olanlar yeniden sınava giremezler. Sınava bir kez girilebilir.
  • Farklı bir üniversitede sınava girmiş ve geçememiş ancak üniversitemize yatay geçiş ile kayıt yapmış olanlar yeniden sınava giremezler.
  • Öğrenciler farklı bir üniversite ya da bölümden yatay geçiş yapsa dahi sadece ÖSYM tarafından yerleştiği ilk kayıt yılında sınava girebilir.
Sınav yeri, saati ve benzeri detaylar Ortak Dersler Bölüm Başkanlığı web sayfasında yayınlanacaktır.