16 Tem 2016

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur

Yükseköğretim Kurulu Basın Açıklaması
Yükseköğretim Kurulu, Üniversitelerimiz ve akademi camiası olarak;
“Yüce milletimizin iradesine karşı düzenlenen, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu girişimi şiddet ve nefretle kınıyoruz. Demokrasinin en önemli savunucularından olan üniversitelerimiz için gün, demokrasiye sahip çıkma günüdür.
Bütün akademik camiamız milletin iradesine saygı ve demokrasiye sahip çıkma noktasında tek vücut halindedir.”
Kamuoyuna önemle duyurulur.

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Basın Açıklaması
Üniversitelerarası Kurul olarak milletimizin iradesine ve demokrasimize karşı yapılan bu çirkin ve kabul edilemez girişimi şiddetle kınıyoruz. Özgürlüğün sesi olan üniversitelerin bu durumu kabul etmesi mümkün değildir. Bunu yapanlar milletimize hesap verecektir. Tüm üniversitelerimizi, millet iradesine, demokrasimize ve ilkemize karşı yapılmak istenen bu kabul edilemez girişime karşı çıkmaya, vatanımıza, bayrağımıza ve yarınlarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Vakıf Üniversiteleri Birliği Kamuoyu Duyurusu
Değerli Kamuoyunun Dikkatine
Türkiye dün elim bir gün yaşamıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde küçük ama etkili bir grup ülkemizin yönetim kademelerini ve demokrasimizi esaret altına alınmaya kalkışmıştır. Türkiye gibi demokrasiye büyük emek vermiş bir ülkede insanımıza bunları yaşatanları kınıyoruz.
Vatandaşlarımızın üzerine kurşun yağdıran, milli egemenliğimizin sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizi bombalayan bu örgütün arkasındaki isimleri ve güçleri tüm milletimiz net bir şekilde görmektedir. Bu terör örgütünün haince kalkışması, başta yüce milletimizin ve siyasi iradenin kararlı hareketiyle bertaraf edilmiştir. Demokrasimize sahip çıkarken canlarını gözünü kırpmadan feda eden güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.
Bu yaşananlar bizi demokrasimize daha çok sahip çıkmaya sevk etmiştir. Bugün hangi siyasi görüşten olursak olalım; sivili ve askeri ile birlik ve beraberlik içinde demokrasimize sahip çıkma günüdür. Biz de Vakıf Üniversiteleri Birliği olarak Türk demokrasisinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümeti’nin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın Konuşma Metni – 18.07.2016