31 Ara 2013

ABU DHABİ ERLEŞİK MASDAR ENSTİTÜSÜ BURSLARI

Dışişleri Bakanlığı’ndan alınan ilgide kayıtlı yazıda, Birleşik Arap Emirliklerinin Abu Dhabi şehrinde bulunan MASDAR Enstitüsü’nde 2014-2015 Akademik yılı için ülkemizden 10 öğrenciye burs imkanı tanınmış olduğu, adayların kabul için Enstitü’nün akademik seçici kurulu tarafından yapılacak değerlendirmede aşağıdaki şartları taşımaları gerektiği bildirilmiştir.

– Fen Bilimleri ve Mühendislik alanında lisans diploması,

– 4 üzerinden en az 3 not ortalaması,

– GRE sayısal derecesi: 155 (Yeterli GRE puanı olmayan bursiyerler Masdar Enstitüsü’nün yapacağı sınavı geçmek ya da Masdar Enstitü’de ilave dersler almak koşulu ile eğitimlerine başlayabileceklerdir. Ancak yeterli başvuru olması halinde gerekli GRE puanına sahip adaylar tercih edilecektir.)

– Asgari TOEFL derecesi: 91 (IBT) ya da IELTS: 6,5

Yazıda devamla, Masdar Enstitüsü’nin “Fen Bilimleri ve Mühendislik” alanında 8 Master ve 1 Doktora programının bulunduğu, kabul edilen adaylara tam burs imkanı sağlanacağı ve adayların, Masdar Enstitüsü’nün vereceği diplomanın yanı sıra ABD’de bulunan MIT’den de enstitü ile ortaklaşa imzalanmış sertifika alabilecekleri kaydedilmektedir. Enstitünün akademik programları ve kabul kıstaslarına ilişkin ayrıntılı bilgiye www.masdar.ac.ae internet sitesinden ulaşılabilmektedir.

Yukarıdaki niteliklere haiz ilgililerin, başvuru dilekçeleri ile birlikte istenen belgelerin birer örneğini ve temas bilgilerini 15 Nisan 2014 tarihine kadar Başkanlığımız Uluslararası İlişkiler Birimi’ne göndermeleri gerekmektedir.

YÖK Başkanlığı