25 Tem 2024

AVRUPA ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ BİRLİĞİ’NİN (EAEC) 2024 YILI TOPLANTISINA KATILDIK

Üniversitemiz, üyesi bulunduğu Avrupa Erasmus Koordinatörleri Birliği (EAEC) tarafından düzenlenen 2024 yılı toplantısına (ERACON 2024) katıldı.

Portekiz’in Porto şehrinde 24-28 Haziran 2024 tarihlerinde Porto Politeknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantılarda üniversitemizi Dış İlişkiler ve Erasmus Koordinatörü Öğr. Gör. Yücel Kamar temsil etti.

Avrupa’nın birçok üniversitesinden 100’den fazla katılımın olduğu toplantılarda, uluslararası iş birlikleri, Erasmus’un Yapay Zekâ ile Geleceği ve BIP Projeleri gibi çeşitli konularda oturumlar düzenlendi. Kamar, bu oturumlarda meslektaşlarıyla çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundu ve üniversitemizin tanıtımını gerçekleştirdi.

Kamar, ayrıca, Porto’ya yakın mesafede bulunan University of Aveiro’yu ziyaret ederek Dr. Vitor Sencadas ile biraraya geldi. Görüşmede üniversiteler arasında var olan iş birliğinin öğrenci ve personel hareketlilikleri ve projeler vasıtasıyla daha ileri seviyelere taşınması hususunda mutabakata varıldı.