9 May 2024

İstanbul Gedik Üniversitesi, Dış İlişkiler ve Erasmus Koordinatörlüğü Olarak Geçtiğimiz Aylarda Katılım Sağladığımız EURIE 2024 Fuarına İstinaden Grupo de Cooperação Internacional de Universidades Brasileiras (GCUB), Brezilya ile Potansiyel İşbirliği Fırsatlarını Değerlendirmek Üzere Çevrimiçi Bir Toplantı Gerçekleştirildi.

Grupo de Cooperação Internacional de Universidades Brasileiras (GCUB), adına Prof. Dr. Rossana de Souza Silva ve Kurum Koordinatörü Anna Leite, İstanbul Gedik Üniversitesi’ni temsilen ise Dış İlişkiler ve Eramus Koordinatörlüğünden Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Yücel Kamar ve Uzman Yardımcısı İlayda Önder’in katılımı ile toplantı gerçekleştirildi.

Toplantı, her iki kurumun da uluslararası işbirliği ve akademik değişim olanaklarını değerlendirmek amacıyla gerçekleştirildi. İstanbul Gedik Üniversitesi’nin Dış İlişkiler ve Erasmus Koordinatörlüğü, GCUB ile ortaklaşa yürütülebilecek projeleri ve işbirliği alanlarını detaylı bir şekilde ele aldı. Bu işbirliği potansiyelleri arasında öğrenci değişim programları, ortak araştırma projeleri, öğretim üyesi değişimi ve kapasite geliştirme inisiyatifleri gibi birçok önemli konu bulunuyor.

İstanbul Gedik Üniversitesi’nin Dış İlişkiler ve Erasmus Koordinatörlüğü, bu toplantı sayesinde GCUB ile gelecekteki işbirliği projelerini şekillendirme ve uluslararası alanda daha güçlü bir işbirliği ağı oluşturma fırsatını değerlendirdi. Bu adım, üniversitenin uluslararası alandaki etkinliğini artırma ve öğrenci ve öğretim üyelerine yeni fırsatlar sunma yolunda önemli bir ilerleme olarak değerlendirilmektedir.