16 Eyl 2024

Jean Monnet Burs Programı 2025-2026 Akademik Yılı Başvuruları Açıldı!

Değerli İstanbul Gedik Üniversitesi Mensupları,

Avrupa Birliği müktesebatında derinlemesine bilgi sahibi olmak ve uluslararası alanda eğitim fırsatlarından yararlanmak isteyen akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz için müjde! Jean Monnet Burs Programı’nın 2025-2026 akademik yılı başvuruları 5 Eylül 2024 tarihinde başlamıştır.

Bu burs programı, AB ülkelerinde yüksek lisans veya araştırma yaparak AB konusunda uzmanlaşmak isteyen bireyler için önemli bir fırsat sunmaktadır. Program, yaklaşık 190 kişiyi kapsayacak şekilde düzenlenmiş olup, kontenjanlar aşağıdaki şekilde dağıtılmıştır:

• Kamu sektörü: %50
  • Üniversiteler: %30
  • Özel sektör: %20

Başvuru süreci ve detaylar hakkında kapsamlı bilgilere Avrupa Birliği Başkanlığı’nın (www.ab.gov.tr) ve Jean Monnet Burs Programı’nın (www.jeanmonnet.org.tr) internet sitelerinden ulaşabilirsiniz. Başvurular için son tarih 5 Kasım 2024’tür.

Başarılar dileriz!
DIŞ İLİŞKİLER VE ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ