16 Tem 2024

Kazakistan’ın Almatı Kentinde Düzenlenen Üçüncü İpekyolu Üniversiteler Fuarı’na Katılım Sağladık.

Kazakistan’ın Almatı kentinde düzenlenen 3. İpekyolu Üniversiteler Fuarı, Türkiye ve Kazakistan arasındaki eğitim iş birliğinin önemli bir kilometre taşı oldu.

Fuar kapsamında, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Şakir Dinçşahin kurumumuzu temsil etti ve birçok kurum ile görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmelerin sonucunda “Caspian University, Kazakh Ablai Khan University of International Relations and World Languages, Eurasian Technology University ve International Information Technology University” üniversiteleri ile iş birliği anlaşmaları imzalandı.

Yapılan anlaşmaların, eğitim alanında Türkiye ve Kazakistan arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine ve öğrenci değişim programlarının artmasına olanak tanıması öngörülmekte.