5 Tem 2024

KURUMUMUZ DIŞ İLİŞKİLER VE ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ’NDEN UZMAN YARDIMCISI İLAYDA ÖNDER ERASMUS+ PROGRAMLARI KAPSAMINDA PERSONEL İÇİN EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

Kurumumuz Dış İlişkiler ve Erasmus Koordinatörlüğü Uzman Yardımcısı İlayda Önder Erasmus+ programları kapsamında The Academy of Applied Technical and Preschool Studies Niš Branch Sırbistan’da, 24-28 Haziran tarihleri arasında Personel İçin Eğitim Alma Hareketliliği gerçekleştirmiştir.

Hareketlilik süresince, öncelikle kurumun yönetim kadrosuyla bir araya gelerek, okul hakkında kapsamlı bir sunum izlemiştir. Bu sunum, okulun misyonu, vizyonu, eğitim metotları ve genel işleyişi hakkında detaylı bilgi sağlamıştır.

Sunumun ardından, Erasmus kurum koordinatörü ve yardımcısı eşliğinde okulun çeşitli bölümlerini gezmiş ve sınıfları, laboratuvarları ve diğer eğitim alanlarını incelemiştir. Bu geziler sırasında, okulun fiziki ve teknik altyapısı hakkında bilgi edinmiş, kullanılan materyaller ve teknolojiler hakkında detaylı incelemelerde bulunmuştur.

Ayrıca, Erasmus süreçlerinin nasıl işlediğine dair detaylı bilgi almak amacıyla uluslararası ofis ve Erasmus ofisi ile görüşmeler yapmıştır. Bu görüşmelerde, Erasmus programlarının uygulanma şekli, süreçlerin yönetimi ve karşılaşılan zorluklar hakkında bilgi paylaşımı yapılmıştır.

Gelecekteki işbirlikleri için de önemli adımlar atılmıştır. Karşılıklı olarak mevcut anlaşma alanlarının genişletilmesi ve yeni işbirliği fırsatlarının yaratılması hususunda çeşitli görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Bu bağlamda, karşılıklı fayda sağlayacak projelerin hayata geçirilmesi için ortak çalışma alanları belirlenmiş ve gelecekteki işbirliklerinin temelleri atılmıştır.

Sonuç olarak, bu hareketlilik programı, kurumumuz ve The Academy of Applied Technical and Preschool Studies Niš Branch arasında güçlü bir işbirliği zemini oluşturmuş ve her iki kurumun da Erasmus+ programları çerçevesinde daha etkin bir şekilde işbirliği yapmasına olanak sağlamıştır.