22 May 2024

RIGA MEDICAL COLLEGE OF THE UNIVERSITY OF LATVIA HEYETİ ERASMUS+ KAPSAMINDA KURUMUMUZU ZİYARET ETTİ

Riga Medical College Of The University Of Latvia’dan Sayın Eğitim İşleri Müdür Yardımcısı Dr. Sarmīte Villere, Acil Bakım Bölüm Başkanı Dr. Aleksejs Višņakovs ve Acil Bakım Bölümü Asistanı Mr. Ģēnādijs Rusanovs, Erasmus+ Programları Personel Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında kurumumuzu ziyaret etti.

Ziyaretin ilk durağında misafirlerimiz, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde sevgili hocalarımızla buluştu. Burada laboratuvarlarımızı gezerek iki ülkenin sağlık sistemleri ve sağlık eğitimleri üzerine bilgi alışverişinde bulundular. Ardından Gedik Meslek Yüksekokulu’na geçerek, İlk ve Acil Yardım departmanımızın akademik üyeleri ile bir araya geldiler. Bu bölümde hem laboratuvarları incelediler hem de okul turu yaptılar. Ziyaretin son kısmında, ülkemizin sağlık sistemi işleyişini yerinde gözlemlemek adına Lokman Hekim Hastanesi’ne bir gezi düzenlendi.

Bu ziyaret, uluslararası işbirliği fırsatlarını artırma ve sağlık alanındaki bilgi ve fikir alışverişini geliştirme açısından büyük bir adım oldu. Misafirlerimizle gerçekleştirilen verimli görüşmeler ve yapılan incelemeler, her iki kurumun da eğitim ve araştırma kalitesine önemli katkılar sağladı.

Bu tür ziyaretler, global standartlarda eğitim sunma hedefimize ulaşmamızda önemli rol oynarken, öğrencilerimiz ve akademik kadromuz için de değerli deneyimler kazandırmaktadır.