6 Haz 2023

Çocuk Gelişimi ikinci sınıf öğrencileri “Bahçeden Okula” dedi, Marmara Deha Anaokulu öğrencileriyle birlikte bahçelerini canlandırdı

Bitkilerin ve toprağın önemine dikkat çekmek isteyen Çocuk Gelişimciler; anaokulu öğrencileriyle birlikte 10 hafta süren serüvenlerinde okullarının bahçelerini birlikte canlandırdılar. Proje kapsamında öncelikle bahçenin yabani otları proje ekibince temizlenerek çapa yapmaya uygun hale getirildi. akabinde öğrencilerle birlikte bahçeye çapa atılarak lahana ve roka tohumları ekildi. İlerleyen haftalarda kullanılmayan lastikler ve pet şişeler geri dönüşüm etkinlikleri kapsamında değerlendirildi. Öğrencilerle birlikte renklendirilen lastiklerin her biri bahçenin çiçeklerinin saksısı haline getirildi. Pet şişeler içine menekşeler ekilerek bahçeye asıldı. Bahçenin duvarları ve çitleri boyanarak proje sonlandırıldı.

Projeye katılan öğrencilerin evlerinde çiçek yetiştirmeye başlaması; her hafta bahçedeki bitkilerinin büyümeleri için heyecanla gözlem yapıyor olmaları; toprağın ve bitkilerin önemi hakkında farkındalık kazanımlarıyla birlikte projede belirlenen amaçlara ulaşıldı.

27 Aralık 2022 Gedik MYO konferans salonunda düzenlenen THU Proje Sunumları toplantısında Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. İrem Altan Aksu tarafından proje ekibine Teşekkür Sertifikaları takdim edildi.

Projeye destekleri için Marmara Deha Anaokuluna teşekkür ederiz.