16 Nis 2021

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI TARAFINDAN “Dİnleyerek görüYORUM” ADLI BİR PROJE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Yürütücülüğünü İREM ALTAN AKSU’ nun yaptığı, ekibinde İstanbul Gedik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı 2. sınıf öğrencisi TUBA BOYACI’nin bulunduğu “DİNLEYEREK GÖRÜYORUM” isimli proje, görme engelli bireylerin hayal dünyalarına renk kattı.

Proje 09/11/2020-11/01/2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Projede, görme engelli çocukların çizgi film izlerken karakterlerin görünümleri hakkında fikir sahibi olmaları amaçlandı. Bu amaç doğrultusunda 10 hafta süren proje için 10 tane çizgi film karakteri belirlendi. Seçilen karakterlere betimleme metni yazıldı ve bu metinler seslendirilip Youtube’a yüklendi. Karakterler arasında çocuklar kadar büyüklerin de severek takip ettiği Rafadan Tayfa çizgi filmi Kamil, Akın, Hayri ve Mert de bulunuyor.