25 Mar 2024

Dr. Öğr. Üyesi Ergül BALLI, Bartın Üniversitesi tarafından organize edilen konferansa konuşmacı olarak davet edildi.

Dr. Öğr. Üyesi Ergül BALLI, Bartın Üniversitesi Bartın ve Yöresi Tarih-Kültür Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Musa SALAN tarafından yapılan davet üzerine “Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Bartın’da Ekonomik ve Sosyal Hayat” başlıklı bir konferans verdi. Üniversite öğrencileri, akademisyenler ve Bartın tarihi üzerine çalışan yerel araştırmacıların katıldığı konferansta Dr. Öğr. Üyesi Ergül BALLI, kent ekonomisi ve tarihi alanında hazırlamış olduğu yüksek lisans tezinden hareketle Osmamlı liman kentleri arasında yer alan Bartın’ın 19. yüzyılın ikinci yarısından itibaren geçirmiş olduğu dönüşümden bahsetmiştir. Osmanlı Devleti’nin Avrupa kapitalizmine eklemlenmesiyle birlikte 19. yüzyılın ikinci yarısından itibaren Osmanlı kentleri modernleşmeye başlamış ve yaşanan dönüşüm en çok da liman kentlerinde yaşanmıştır. Mimari açıdan yeni bir görünüm ve ekonomi-politik açıdan yeni bir işlev kazanan liman kentlerinden biri olan Bartın’ın ekonomik ve sosyal tarihi üzerine gerçekleştirilen konferans bir buçuk saatlik bir sürenin sonunda tamamlanmıştır.

Konferansın linkine ulaşmak için tıklayınız.