25 Mar 2024

Dr. Öğr. Üyesi Ergül BALLI İstanbul Ticaret Odası (İTO) Sigortacılık Meslek Komitesi tarafından düzenlenen toplantıya davet edildi.

28 Kasım 2023 günü İTO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Doğan SALMAN başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 20 No.lu Sigortacılık Meslek Komitesi Üyeleri ile fakülte ve meslek yüksekokullarının akademik kadrosunda yer alan akademisyenler ile bir araya geldi. Toplantının konu başlığı “sigortacılık bölümü öğrencileri ve mezunlarının staj ve işe yönlendirilebilmesi, acentelerin teknik personel ihtiyacının karşılanması ve sigortacılar ile üniversiteleri ortak havuz portalında buluşturma hususlarında verilebilecek destekler” olarak belirlendi.

Üç saat boyunca devam eden ve oldukça verimli geçen toplantıda bankacılık ve sigortacılık bölümü/programı öğrencilerinin staj ve istihdam olanakları, müfredatın günümüz koşullarına göre güncellenmesi, nitelikli işgücü yaratabilmenin ve sektörel işbirliğinin önemi üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu. Toplantı, akademik kadro ve meslek komitesinin işbirliğinin devamlılık arz etmesi temennisiyle tamamlandı. Toplantı sonrasında akademisyenler, Sigorta TiVi Genel Koordinatörü Güler Gür tarafından gerçekleştirilen proje tanıtımına davet edilerek Sigorta Akademi isimli program hakkında bilgilendirildiler.