4 Tem 2024

DR. ÖĞR. ÜYESİ ERGÜL BALLI’NIN ORTAK YAZARLI KİTAP BÖLÜMÜ TÜRK TARİH KURUMU TARAFINDAN YAYIMLANDI.

Üniversitemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ergül BALLI’nın Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Murat KORALTÜRK ile birlikte kaleme aldığı “Liberalizm-Korumacılık Tartışmaları ve Erken Cumhuriyet Döneminde Yerli-Yabancı İlaç Rekabeti” başlıklı kitap bölümü, Türk Tarih Kurumu tarafından yayımlandı. İktisat tarihi ve eczacılık tarihi alanlarını birleştiren çalışmada ilaç sanayinin iktisadi gelişim süreci TBMM Zabıt Cerideleri, resmi raporlar, ilgili mevzuat ve dönemin süreli yayınlarından (Farmakoloğ Mecmuası ve ulusal gazeteler) elde edilen oldukça geniş bir veri setine dayanılarak analiz edilmektedir.

Kitaba ulaşmak için tıklayınız.