6 Haz 2023

“MÜZİKLE GERİ DÖNÜŞTÜRÜYORUZ” PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Gedik Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programımız öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında geri dönüşüm projelerine yeni bir bakış açısı getirdiler. Proje ile geri dönüşüm materyalleri atığa değil ritme dönüştü.

Öğr. Gör. İrem ALTAN AKSU’ nun yürütücülüğünde 10 hafta boyunca gerçekleştirilen projede Kopuzlar Anaokulu paydaşlığı aracılığıyla 5 farklı sınıfla çocuk koroları oluşturuldu.

Proje sonrasında çocukların geri bildirimlerini alan proje ekibi; çocukların geri dönüşüm atıklarından enstrüman yapmaktan çok keyif aldıklarını, etkinliklerin heyecan verici olduğunu, final konserini iple çektiklerini belirtti.

Proje kapsamında çocuklar hem eğlenceli zaman geçirdi hem sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekildi hem de geri dönüştürülebilir malzemelerin çöp olmadığı hususu çocuklara deneyerek yaşayarak öğrenme yoluyla kazandırılmaya çalışıldı.