7 Şub 2024

ÖĞR. GÖR. İREM ALTAN AKSU KOORDİNATÖRLÜĞÜNDEKİ “FARKLILIKLARI KUCAKLIYORUM” PROJESİ TAMAMLANDI

Çocuk Gelişimi Programındaki Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Öğr. Gör. İrem ALTAN AKSU koordinatörlüğünde yürütülen “Farkındalıkları Kucaklıyorum” projesi başarıyla sonlandırıldı. Proje ekibinde Çocuk Gelişimi Programı öğrencisi Çağla ÇELİK yer aldı.

Bu projede, özel gereksinimli bireylerin toplum içinde var olması için sosyal kabulün artırılmasının temel yolunun okul öncesi dönemdeki çocukların farklılıklara olan farkındalık ve farklılığı kabul etme becerisinin okul öncesi dönemden başladığı ön kabulüyle hareket edilerek; okul öncesi dönem çocuklarına yönelik farklılıkları öğrenme, özümseme ve sosyal kabulü artıcı etkinlikler gerçekleştirme amacı güdülmüştür.

Bu amaçla, Pendik Ahmet Yesevi Anaokulunda eğitimine devam eden tüm yaş grubundaki 160 anaokulu öğrencisi “Engelleri Kaldırıyorum Kalpleri Birleştiriyorum” sloganıyla “Farkındalıkları Kucaklıyorum” isimli projeye dahil edilmiştir.

Projede farklılıkların somutlanması için Prof. Dr. Ebru AKTAN ACAR’ın literatüre kazandırdığı “Kimlikli Bebekler” programından yola çıkılarak uygulamalar gerçekleştirildi. Farklı özelliklere ve özel gereksinime sahip olan 10 oyuncak bebek ile hikayelerinin bütünleştirilme çalışmalarıyla etkinliklere entegre edildiği proje 12 hafta boyunca sürdürüldü.

Proje boyunca çocukların farklı ten rengine, işitme-görme yetersizliği gibi özel/farklı durumlara yönelik olumlu tutum geliştirmeleri hedeflendi.

Proje bitiminde Gedik MYO Konferans Salonunda düzenlenen THU Proje Sunumları toplantısına katılan Pendik Ahmet Yesevi Anaokulunun Müdürü Şeref SEÇGİNLİ proje üyesi Çağla ÇELİK’e Teşekkür Belgesi ve plaket takdiminde bulunarak başarılarının devamını diledi.