10-16 Mayıs Engelliler Farkındalık Haftası kapsamında Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ve Çocuk Gelişimi Programı iş birliği ile Öğr. Gör. İrem ALTAN AKSU tarafından bir gezi organize edildi
10-16 Mayıs Engelliler Farkındalık Haftası kapsamında Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ve Çocuk Gelişimi Programı iş birliği ile Öğr. Gör. İrem ALTAN AKSU tarafından bir gezi organize edildi.
Engelliler Farkındalık Haftasının amacına yönelik olarak planlanan “Karanlıkta Diyalog Müzesi” gezisi ile öğrenciler bir saat görme yetersizliği bir saat de işitme yetersizliği olan birey konumunda yer alarak İstanbul’da bir gün yaşamayı deneyimlediler.
Karanlıkta Diyalog Müzesinde beyaz bastonlarıyla tamamen ışıksız hazırlanan bir ortamda yürüyen katılımcılar; kaldırıma park edilen arabalardan yollarını bulmakta zorlanan; kimi zaman da etraftaki seslerden ötürü Taksim Nostaljik Tramvayında anons edilen durağın ismini duyamadığı için ineceği yeri kaçıran görme engelli bireyin yaşadıklarını bir saatliğine deneme şansı elde ettiler.
Sessizlikte Diyalog Müzesinde işitme duyusunun %70 kaybına sebep olan özel bir kulaklık aracılığıyla öncelikle işaretle anlaşılmaya & anlama çalışmaları yapıldı; günlük yaşamdaki konuşarak veya ses tonundaki vurgu tonlama ile anlaşılan mesajların ses olmadan nasıl anlaşılabileceği & anlaşılamayacağını deneyimleyen katılımcılar; farkındalıklarının empati yoluyla çok artırttığını ifade ederek gezinin amacına ulaştığını belirttiler.
İstanbul Gedik Üniversitesi olarak özel gereksinimli bireylere yönelik farkındalık etkinliklerimiz devam ediyor.