5 Eki 2015

13. ISO Sanayi Kongresi Gençlik Çalıştayı

İstanbul Sanayi Odası, “13. Sanayi Kongresi” çerçevesinde gerçekleştirilen İstanbul Gedik Üniversitesi Gençlik Çalıştayı Tepebaşı Odakule’de düzenlendi.

Moderatörlüğünü Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz’un yaptığı çalıştayda Optimist Yayınları Kurucusu Zülfikar Dicleli, Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik ve Gedik Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Rektör Danışmanı, Gedik Holding CEO’su Dr. Mustafa Koçak birer konuşma yaptılar.

Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz’un, “Vasatlıktan Çıkış İçin İnsan ve Kültür” teması üzerinde yaptığı esprili örnekler çalıştaya renk katarken, Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik ise, çalıştayda yaptığı konuşmada Türkiye’deki diplomalı işsizliğin geldiği boyutlar hakkında önemli açıklamalar yaptı. Eskiden Türkiye’deki üniversite sayısının az olduğunu ifade eden Gedik, “Şimdi baktığımızda 200’ü aşkın faal üniversite var. Vakıf üniversiteleri de devreye girdiğinde, üniversiteye girememe imkanı pek kalmadı. Bazı üniversiteler öğrencilerine maaş gibi ücretler de veriyorlar. Ama üniversiteyi bitirmek işe girmek anlamına gelmiyor. 1 milyon işsiz üniversite mezunu bulunuyor.” dedi. Gedik Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Rektör Danışmanı, Gedik Holding CEO’su, Dr. Mustafa Koçak ise, bilimsel ve teknolojik ilerlemelerin çok hızlı olduğunu belirterek “Bizi götürdüğü yeri, etkilerini yeterince anlayamama tehlikesi ile karşı karşıyayız” olduğumuzu belirtti.

Çalıştay gençlerin merak ettikleri üzerine soru-cevaplar ile son buldu.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?